Ugrás a tartalomra
Pixabay

Február közepéig lehet jelentkezni a felsőoktatási felvételire Magyarországon

2020-01-15
10:11
2020-01-15
10:20
Forrás
MTI
A felvételi tájékoztató anyagok már csak az interneten érhetők el. A www.felvi.hu honlapon folyamatosan frissülő információkat találhatnak az érdeklődők.

A felvételihez egyelőre nincs szükség nyelvvizsgára, viszont plusz pont jár érte: a középfokúért 28 pont, a felsőfokúért pedig 40 pont. A nyelvvizsgákért maximum plusz 40 pontot kaphatnak a diákok.

Idén változás az is, hogy valamennyi alapszakra kötelező az emelt szintű érettségi, de így is jár érte a plusz 50 pont. A ponthatárokat minden esetben a jelentkezők által hozott pontok és az intézményi kapacitások határozzák meg.

Ma 41 olyan szak van Magyarországon, amelyeknél a tárcavezető előzetesen meghatározza a ponthatárokat, vagyis azt a határt, ami alatt nem lehet bekerülni a felvételi eljárásba. Ezeket a ponthatárokat - a tárca döntése nyomán - egységesen 400 pontban határozták meg.

A jelentkezési lapot február 15-ig lehet benyújtani.

Magyarország
felvételi
felsőoktatás
jelentkezés

Most

17:51

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt

Orbán Viktor magyar miniszterelnök telefonon beszélt Donald Trumppal, az Egyesült Államok elnökével - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
16:47, Frissítve: 16:54

Városnapot ünnepelt Zombor

Az önkormányzat által szervezett központi rendezvényen egyebek között az első zombori rendezett park létrehozásáról emlékeztek meg, valamint a zombori Énekes Társaság történetét is bemutatták.

Népszerű

Robbanás Újvidéken

A detonáció valamivel 19 óra után a limani piac közelében levő Puskin utcában történt.