Ugrás a tartalomra
MTI/Lakatos Péter

Felállították az ország karácsonyfáját Budapesten

2020.11.25
13:33
2020.11.25
13:44
Forrás
Hirado.hu
Felállították az ország karácsonyfáját a magyar Parlament előtt. Az ezüstfenyőt egy székesfehérvári család ajánlotta fel, tűzoltók vágták ki, és a honvédség szállította Budapestre.
MTI/Lakatos Péter

A 15 méter magas, csaknem 80 centiméter törzsátmérőjű fát negyven évvel ezelőtt ültették. A négy tonna súlyú fenyő tulajdonosa Molnár Imre, aki az MTI érdeklődésére elmondta: családjukban már tavaly felmerült a gondolat, hogy felajánlják a fenyőt, de végül idén került rá sor. Az interneten keresztül tették meg a felajánlást, fényképekkel bemutatva az illetékeseknek a fenyőt, amely elnyerte a döntéshozók tetszését.

MTI/Lakatos Péter
ország
karácsonyfa
Budapest
parlament
Országház

Most

22:16

75 éves a Hét Nap

75 éves a vajdasági magyarság hetilapja, a Hét Nap. Az 1946-ban alapított újság még mindig fontos az itt élők számára. Pillantsunk most egy kicsit bele a Hét Nap múltjába és jelenébe.
19:00, Frissítve: 19:25

Biztonságosan két keréken

Közlekedésbiztonsági képzésen vettek részt a szabadkai Kizúr István Általános Iskola diákjai. Az Európai Mobilitási Hét keretein belül a tanulók a kerékpározás szabályait sajátították el.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.