Ugrás a tartalomra
Pixabay/USA-Reiseblogger/illusztráció

Felgyújtották Patkó Bandi legendás, 300 éves fáját

2019-08-19
20:01
Forrás
index.hu
Valaki felgyújtotta Patkó Bandi fáját, a 300 éves kocsányos tölgyet. A tűzoltók 23 órán át küzdöttek a védett fáért, de az belülről égett, ezért csak csonkolással tudták megfékezni a tüzet.

A magyarországi Barcs egyik nevezetessége Patkó Bandi fája, ami egy 300 éves tölgy. Óvták, gondozták, sok ember látogatta mindaddig, amíg valaki mécsest tett a fába és meggyújtotta - írták az esetet jelentő közösségi oldalon. Patkó Bandi a térség legendás betyárja volt, a fát 1942-ben nyilvánították védetté. A fa törzsének kerülete 2015-ben elérte a 7 métert.

kocsányos tölgy
tölgyfa
Barcs
gyújtogatás

Most

12:30, Frissítve: 12:36

Szigorúbb ellenőrzés az osztrák határon

A Szerbiában megjelent afrikai sertéspestis miatt az osztrák vámhatóság szigorúbb ellenőrzést rendelt el, a kór terjedésének megfékezése céljából. A vámosok elsősorban a személygépkocsikat ellenőrzik.
11:58, Frissítve: 12:05

Trópusi vihar sújtja Texast

Több mint ezer embert evakuáltak vagy mentettek ki csütörtökön az Egyesült Államokban a texasi Houston városából, amelyet az Imelda nevű trópusi vihar sújt.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.