Ugrás a tartalomra
Wikimedia

Felújítanák az auschwitzi jugoszláv pavilont

2019-11-16
22:29
Forrás
Vajdasági RTV
A szerb és a szlovén művelődési minisztérium küldöttségei a Szentpéterváron tartott nemzetközi kulturális fórumon vitatták meg a 17-es pavilon felújításának és felállításának folytatását.

Az egykori jugoszláv pavilont a kilencvenes években zárták be. A két miniszter felszólította az egykori Jugoszlávia többi utódállamát is, hogy vegyenek részt a felújítási projektben, hogy az Auschwitz-Birkenau múzeumban található 17-es pavilon hosszú évek után újra működhessen. A második világháború alatt 6 millió zsidót öltek meg Európában, Auschwitzban pedig másfél milliót. A legtöbb zsidót 1944-ben szállították Auschwitzba, Vajdaság területéről több mint 12 ezret.

Szentpétervár
Jugoszlávia
Auschwitz

Most

21:28, Frissítve: 23:30

Újabb vajdasági magyar az olimpián

Kijutott az olimpiára a szerbiai férfi asztalitenisz válogatott miután óriási bravúrt végrehajtva Hongkongot is legyőzte az ötkarikás játékok kvalifikációs tornáján.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Január 18-a Piroska napja

Időjárás szempontjából a mai napnak különleges jelentése van, ugyanis, ha Piroska napján fagy, negyven napig el nem hagy - tartja a mondás.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.