Ugrás a tartalomra
Wikimedia

Felújítanák az auschwitzi jugoszláv pavilont

2019.11.16
22:29
Forrás
Vajdasági RTV
A szerb és a szlovén művelődési minisztérium küldöttségei a Szentpéterváron tartott nemzetközi kulturális fórumon vitatták meg a 17-es pavilon felújításának és felállításának folytatását.

Az egykori jugoszláv pavilont a kilencvenes években zárták be. A két miniszter felszólította az egykori Jugoszlávia többi utódállamát is, hogy vegyenek részt a felújítási projektben, hogy az Auschwitz-Birkenau múzeumban található 17-es pavilon hosszú évek után újra működhessen. A második világháború alatt 6 millió zsidót öltek meg Európában, Auschwitzban pedig másfél milliót. A legtöbb zsidót 1944-ben szállították Auschwitzba, Vajdaság területéről több mint 12 ezret.

Szentpétervár
Jugoszlávia
Auschwitz

Most

13:59

Lajčak-Vučić találkozó lesz

Aleksandar Vučić szerb elnök hétfőn találkozik Miroslav Lajčakkal, az Európai Unió Belgrád és Pristina közötti párbeszéddel és a nyugat-balkáni regionális kérdésekkel megbízott különleges képviselőjével.
11:28, Frissítve: 11:37

Egy napra elegendő a vértartalék Szerbiában

Mirjana Knežević, a Szerbiai Vérátömlesztési Intézet munkatársa azt mondta, a műtétek megnövekedett száma miatt jelenleg csak egy napra elegendő vértartalék van az intézetben, ami aggodalomra ad okot.

Népszerű