Ugrás a tartalomra
TANJUG/ Bányászati és Energetikai Minisztérium/ Emilija Jovanović/ bg

Fokozottabb együttműködés az energetika területén

2023.03.24
12:00
2023.03.24
15:55
Forrás
politika.rs
A gáz- és az áramellátás folyamatos biztosításáról tárgyalt Dubravka Đedović szerb energetikai miniszter és Magyar József, Magyarország belgrádi nagykövete.

A felek egyetértettek abban, hogy további lehetőségek vannak a két ország közötti együttműködés elmélyítésére és bővítésére nem csak a kőolaj, a földgáz és a megújuló energiaforrások terén, hanem egyéb közös projektekkel kapcsolatban is. Dubravka Đedović bejelentése szerint még egy évre meghosszabbították azt a szerződést, aminek köszönhetően Szerbia Magyarországon tárolhat gázt. Magyar József szerint Szerbia jelentős piacot képvisel regionális szinten, és a két ország mintegy 17 millió fogyasztót jelent.

Magyarország
Szerbia
Dubravka Đedović
Magyar József
energetika

Most

13:21, Frissítve: 13:31

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót
08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű