Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Hektor Pustina

Földrengés Albániában - többen meghaltak

2019-11-26
11:26
2019-11-26
19:51
Forrás
Pannon RTV
Harminc év óta a legerősebb, 6,4-es földrengés rázta meg hajnali négy órakor a balkáni ország fővárosát és északnyugati részét.

Legalább tizennyolcan meghaltak, és több lakóház is összeomlott a ma hajnali albániai földrengésben, többen a romok alatt rekedtek – közölték a hatóságok, hozzátéve, hogy a sérültek száma meghaladhatja a 600-at is.

Eddig hét halálos áldozatról szólnak a hírek. A sérültek száma meghaladhatja a 300-at is. A földmozgást Montenegróban, Észak-Macedóniában, Görögországban, Horvátországban és csaknem a 400 kilométerre lévő Bosznia-Hercegovinában, sőt még Újvidéken, Szerbiában is észlelték. Az albán sajtó szerint a legnagyobb károkat Durrës, magyarul Duránc kikötőváros szenvedte el, ahol tucatnyi embert szállítottak kórházakba, és 22 embert emeltek ki a törmelék alól.

Tanjug/ AP Photo/Hektor Pustina

A földrengés középpontja Tiranától 35 kilométerrel nyugatra, Thumana településnél volt. Az albániai közszolgálati rádió és televízió jelentése alapján Thumanában két család szorult a romok alá. A várost felkereste Ilir Meta albániai elnök is, aki újságíróknak adott nyilatkozatában drámainak nevezte a helyzetet.

Edi Rama albán miniszterelnök a Twitteren reggel tette közzé, hogy a görög és olasz miniszterelnök már felajánlotta országuk segítségét, és mentőcsapatokat irányítottak Albániába. Szerbia részéről Aleksandar Vučić államfő levélben nyilvánított részvétet ma reggel. Albániában egyébként gyakoriak a földmozgások, a legutóbbit két hónapja, szeptember végén jelentették. Akkor, az 5,3-as erősségű földmozgásban 70 ember sérült meg.

Albánia
földrengés
áldozat
Halál

Most

08:54, Frissítve: 09:28

Tetőzik a vírus Szerbiában

A rendkívüli helyzet egy hónap múlva szűnhet meg - jelentette ki a szerb elnök. Szerbiában keddig a hivatalos adatok szerint 2447 igazolt koronavírus-fertőzött van. A halálos áldozatok száma 61.
08:25, Frissítve: 08:39

Feloldották a vesztegzárat Vuhanban

Több mint két hónap után feloldották a vesztegzárat a járvány kínai gócának számító közép-kínai Vuhanban, ahonnan az új koronavírus tavaly év végén terjedni kezdett.

Népszerű