Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt

Folyamatosan nő a kórházban lévők száma Magyarországon

2021.10.26
10:03
Forrás
MTI
Elhunyt 44 beteg, és 1701 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Magyarországon.

Kórházban 1685 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig több mint 5 millió 941 ezer embert oltottak be a koronavírus elleni védőoltással, közülük 5 millió 721 ezren a második, 1 millió 120 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták. (MTI)

Folyamatosan emelkedik a koronavírus-fertőzés miatt kórházban lévők száma Magyarországon, de kevesebben vannak, mint az előző év azonos időszakában - mondta Szlávik János az M1 aktuális csatornán. A Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa hozzátette, a koronavírus delta variánsa sokkal fertőzőbb, mint az eddigi változatok, ezért nehéz megjósolni, hogy miként alakul majd a járvány. Feltételezése szerint novemberre vagy decemberre érheti el a csúcsot a negyedik hullám. Hangsúlyozta, most az oltás azért is fontos, mert, aki azt megkapta, sokkal kisebb valószínűséggel adja tovább a fertőzést. 

koronavírus-áldozat
koronavírus-fertőzés
koronavírus-fertőzöttek
koronavírus-járvány
Szlávik János

Most

16:17, Frissítve: 17:20

Levendulanapok Szabadkán

Jótékonysági Levendulanapokat tartottak a szabadkai Vasutastelep üzletközpontjában. A látogatók levendulapalántát, vágott virágot, levendulavizet- és olajat, valamint más kézműves termékeket is vásárolhatnak.
14:47, Frissítve: 14:53

Szurkoljunk a magyar női pólósoknak!

VB-döntőt játszik 20 órától a magyar női pólóválogatott. Az ellenfél az Egyesült Államok csapata, mely a torna legnagyobb esélyesének számít.
14:41, Frissítve: 16:54

Hajnal Jenő: Az öröm és a megtiszteltetés díja ez

Emlékplakettet adományozott Hajnal Jenőnek a budapesti székhelyű Nagy Imre Társaság. A Magyar Nemzeti Tanács elnökének így köszönték meg munkáját az ’56-os eseményekre való emlékezés kapcsán, illetve közreműködését az emlékhelyek létrehozásában.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.