Ugrás a tartalomra
Játszótér
Pannon RTV

Folyósítják a támogatást a Szülőföldön magyarul programban

2017-09-26
09:45
2017-09-26
10:05
Forrás
MTI
Több mint 230 ezer határon túli magyar óvodás és iskolás gyermek részesül egyszeri nevelési-oktatási támogatásban a Szülőföldön magyarul pályázat keretében a most indult tanévben.

A tanulmányaikat magyar nyelven végző gyerekek 22.400 forint értékű támogatást kapnak. A magyar Miniszterelnökség közleménye szerint a tárca nemzetpolitikai államtitkársága hétfőn megkezdte a támogatások folyósítását azon 233.926 gyermek szüleinek, akik sikerrel pályáztak a Szülőföldön magyarul programban.

A pályázat keretében azok a külföldi óvodai, általános vagy középiskolai oktatásban részt vevő gyerekek kapnak egyszeri, 22.400 forint értékű oktatási, nevelési, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatást, akik a tanulmányaikat a határon túli területeken magyar nyelven végzik.

A program keretében az előző tanévben 237.909 óvodás és iskolás gyermek részesült támogatásban.

Szülőföldön Magyarul
támogatás
óvodás
iskolás
nevelési-oktatási
magyar

Most

14:36, Frissítve: 14:43

Informatika az oktatásban

Nemzetközi tanácskozás sorozat kezdődött ma a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon Szabadkán. A rendezvényre a környező országokból érkeztek előadók, csaknem 80 egyetemi tanár.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.