Ugrás a tartalomra
Ópusztaszer bejárata
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Gazdag programmal ünneplik augusztus 20-át Ópusztaszeren

2019-08-16
12:11
2019-08-16
12:28
Forrás
MTI
Változatos programokkal és látványos katonai bemutatóval köszöntik Szent István-napját az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

A skanzenben a kisebbek kedden kézművesfoglalkozásokon, bábszínházi előadásokon vehetnek részt. Az Olvasókör épülete mellett álló kemencében hagyományos kenyeret sütnek, a Községházánál a bútorfestést próbálhatják ki a látogatók, de bekapcsolódhatnak az Üllési Fonó Néptáncegyüttes műsorába is, amelyhez a Por zenekar szolgáltatja a talpalávalót. A Szeri Gyógynövényházban gyógynövényekből készült teák kóstolójával, a Nomád Parkban szalagszövéssel, nemezeléssel várják az érdeklődőket. A Nagyréten erre a napra katonai tábor épül. Látványos bemutatókat tartanak. Délután tartják a 46. Területvédelmi Zászlóalj önkéntes tartalékos állományának ünnepélyes katonai eskütételét, amelyen Benkő Tibor magyar honvédelmi miniszter mond beszédet.

Ópusztaszer
Szent István napja
augusztus 20.
Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Most

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.