Ugrás a tartalomra
Üzleti konferencia
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Gazdaságfejlesztés határok nélkül

2018-03-13
14:45
2018-03-13
17:29
Forrás
Pannon RTV
A Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítás második napja is bővelkedett eseményekben: szakmai előadásokat hallhattak az érdeklődők, továbbá együttműködések is születtek a résztvevők között.

Együttműködési megállapodások aláírásával, kerekasztal beszélgetésekkel, üzleti fórumokkal, négyszemközti tárgyalásokkal folytatódott a Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítás a budapesti Várkert Bazárban, amelynek aulájában az érdeklődők továbbra is megtekinthették a Kárpát-medencei vállalkozók kiállítását.

Oláh Zsanett szerződást ír alá

Kedd délelőtt együttműködési szerződést írt alá a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója, Oláh Zsanett, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatójával. Gyurica Csaba kiemelte: ez azért fontos pillanat, mert a mezőgazdaság a legdinamikusabban fejlődő ágazat a Kárpát-medencében, a digitalizáció révén csúcstechnológiai ágazattá vált. „Magyarországon ezt szeretnénk a továbbiakban erősíteni, szeretnénk kiterjeszteni a munkánkat az egész Kárpát-medencére, a Kárpát-medence magyar kutatóival szoros együttműködést akarunk kialakítani.

Oláh Zsanett mindenkivel szerződést írt alá

A folytatásban a Magyar Nemzeti Kereskedőház a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségével és általa minden Kárpát-medencei fiatal vállalkozókat tömörítő egyesülettel is aláírta az együttműködési megállapodást. A legfontosabb, hogy ezentúl közös programokat szervezzenek– hangsúlyozta Méhes Béla, a nemrégiben alakult Vajdasági Fiatal Vállalkozók Egyesületének elnöke, és azt mondta: „A barátkozáson kívül miért ne tudnánk együtt vállalkozni, együtt üzletelni, együtt kereskedni, együtt gyártani, bármilyen tevékenységet, de ehhez, azt gondolom, hogy kell egy ilyen együttműködés, ahol a tagjainkat össze tudjuk kötni egymással és az egész Kárpát-medencében közösen tudunk dolgozni.

A nap folyamán Exportakadémia határon innen és túl címmel tartottak tanácskozást, egyebek között arról, hogy mi módon erősíthetők a magyar vállalkozások kelet- és közép-európai együttműködése. Oláh Zsanett, vezérigazgató, Magyar Nemzeti Kereskedőház: „Meg kell találni azokat a közös pontokat, amellyel még hatékonyabban tudunk együtt lenni, összefésülni a tevékenységünket, hogy ne párhuzamosságokat végezzünk, hanem egymást kiegészítően tudjuk erősíteni a Kárpát-medencei magyarságot.”

Zárszóként a vezérigazgató elmondta: kellő töltetet és erőt kapott a Magyar Nemzeti Kereskedőház ahhoz, hogy ezt a munkát tovább folytassa és az összmagyarság legnagyobb gazdasági találkozóját jövőre is megszervezze.

Budapest
gazdasági
kiállítás
Kárpát-medence
Oláh Zsanett

Most

00:50, Frissítve: 00:56

Magyarországra megérkeztek a viharok

Nyugat felől elérte Magyarországot a hidegfront, melyet sűrű villámlások közepette viharos szél és gyors lehűlés kísért. Több megyére kiadták a figyelmeztetést.
00:28, Frissítve: 00:35

Narancssárga riasztás péntekre

Pénteken reggel Szerbia északi és nyugati vidékeit markáns hidegfront éri el, amely a nap folyamán az egész országra kiterjed - figyelmeztetett a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
22:22, Frissítve: 22:56

A horvátok rommá verték Argentínát

Horvátország 3:0-ra legyőzte Argentínát a labdarúgó-világbajnokság D-csoportjának rangadóján, így a négy évvel ezelőtt döntőt játszó dél-amerikai csapat két mérkőzés után egy ponttal áll.
21:29, Frissítve: 21:37

Nagyon komolyan romlik a föld minősége

Az elsivatagosodást bemutató világatlasz új kiadása szerint a népességnövekedés és a fogyasztási szokások változása minden korábbinál nagyobb nyomást gyakorolnak a Föld természeti erőforrásaira.
20:34, Frissítve: 20:42

Indul a Vajdaság Vizei regatta

Már május elején beteltek a helyek a jubiláris 10. Vajdaság Vizei regattára, amelyet június 22-e és július 1-je között tartanak meg.
20:15, Frissítve: 20:24

Aranyérmes a magyar férfi kardcsapat

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet nyert az újvidéki Európa-bajnokság csütörtöki zárónapján, miután a fináléban 45-33-ra legyőzte az olasz együttest.
19:05

Đoković a bolgár Dimitrovot verte

Novak Đoković megnyerte nyolcaddöntős mérkőzését is az angliai Queensben megrendezett füves pályás tenisztornán, miután két szettben legyőzte a bolgár Grigor Dimitrovot.

Népszerű