Ugrás a tartalomra
Üzleti konferencia
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Gazdaságfejlesztés határok nélkül

2018-03-13
14:45
2018-03-13
17:29
Forrás
Pannon RTV
A Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítás második napja is bővelkedett eseményekben: szakmai előadásokat hallhattak az érdeklődők, továbbá együttműködések is születtek a résztvevők között.

Együttműködési megállapodások aláírásával, kerekasztal beszélgetésekkel, üzleti fórumokkal, négyszemközti tárgyalásokkal folytatódott a Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítás a budapesti Várkert Bazárban, amelynek aulájában az érdeklődők továbbra is megtekinthették a Kárpát-medencei vállalkozók kiállítását.

Oláh Zsanett szerződást ír alá

Kedd délelőtt együttműködési szerződést írt alá a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója, Oláh Zsanett, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatójával. Gyurica Csaba kiemelte: ez azért fontos pillanat, mert a mezőgazdaság a legdinamikusabban fejlődő ágazat a Kárpát-medencében, a digitalizáció révén csúcstechnológiai ágazattá vált. „Magyarországon ezt szeretnénk a továbbiakban erősíteni, szeretnénk kiterjeszteni a munkánkat az egész Kárpát-medencére, a Kárpát-medence magyar kutatóival szoros együttműködést akarunk kialakítani.

Oláh Zsanett mindenkivel szerződést írt alá

A folytatásban a Magyar Nemzeti Kereskedőház a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségével és általa minden Kárpát-medencei fiatal vállalkozókat tömörítő egyesülettel is aláírta az együttműködési megállapodást. A legfontosabb, hogy ezentúl közös programokat szervezzenek– hangsúlyozta Méhes Béla, a nemrégiben alakult Vajdasági Fiatal Vállalkozók Egyesületének elnöke, és azt mondta: „A barátkozáson kívül miért ne tudnánk együtt vállalkozni, együtt üzletelni, együtt kereskedni, együtt gyártani, bármilyen tevékenységet, de ehhez, azt gondolom, hogy kell egy ilyen együttműködés, ahol a tagjainkat össze tudjuk kötni egymással és az egész Kárpát-medencében közösen tudunk dolgozni.

A nap folyamán Exportakadémia határon innen és túl címmel tartottak tanácskozást, egyebek között arról, hogy mi módon erősíthetők a magyar vállalkozások kelet- és közép-európai együttműködése. Oláh Zsanett, vezérigazgató, Magyar Nemzeti Kereskedőház: „Meg kell találni azokat a közös pontokat, amellyel még hatékonyabban tudunk együtt lenni, összefésülni a tevékenységünket, hogy ne párhuzamosságokat végezzünk, hanem egymást kiegészítően tudjuk erősíteni a Kárpát-medencei magyarságot.”

Zárszóként a vezérigazgató elmondta: kellő töltetet és erőt kapott a Magyar Nemzeti Kereskedőház ahhoz, hogy ezt a munkát tovább folytassa és az összmagyarság legnagyobb gazdasági találkozóját jövőre is megszervezze.

Budapest
gazdasági
kiállítás
Kárpát-medence
Oláh Zsanett

Most

15:10

A Zijin Mining átvette a bori rézbányát

A bori rézbánya ma hivatalosan is a kínai Zijin Mining csoport kezébe került 63 százalékos részesedéssel. A tulajdonos elsődleges célja az új bányákba történő beruházás és a bori rézbánya fejlesztése.
14:07, Frissítve: 14:22

Fontos megelőzni a trichinellózis-fertőzést

Javában tart a disznóvágások ideje. Azonban nem árt óvatosnak lenni a házi vágásoknál és még a piacon vásárolt húsokkal is a trichina-fertőzés veszélye miatt. Fontos a hús ellenőrzése.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.