Ugrás a tartalomra
MTI/Illyés Tibor

Gulyás: Hatályba lép július elsején a családvédelmi akcióterv

2019-05-16
14:25
Forrás
hirado.hu
A családvédelmi akcióterv erre az évre ígért öt pontja hatályba lép július elsején – erősítette meg a magyar Miniszterelnökség vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely az ezzel kapcsolatos brüsszeli vitáról azt mondta: a szokásoknak megfelelően fordultak Brüsszelhez – ahogyan a csoknál is tették korábban –, és egy előzetes támogató levelet kértek, ám azt nem kapták meg, az európai bizottsági bürokrácia a tiltott állami támogatás veszélyével fenyegetett. Később azonban a magyar kormány szóbeli garanciát kapott arra, hogy az Európai Bizottság nem fog eljárást indítani a babaváró hitel miatt. A családvédelmi akcióterv, illetve a támogatások részletei és az igénylés feltételei megtalálhatók a megújult csalad.hu oldalon is.

Gulyás Gergely

Most

11:15, Frissítve: 11:25

Sok balesetet okoznak az ittas sofőrök

Az új közlekedésbiztosítási törvényjavaslat értelmében az ittasan balesetet okozó sofőrök akár 2,5 millió eurós kártérítést is fizethetnek majd a károsultaknak.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.