Ugrás a tartalomra
Pixabay/Danielhadmanphotography

Háborús bűnök miatt elítéltek egy volt bosnyák tábornokot

2021-01-22
20:57
2021-01-22
21:42
Forrás
Origo.hu, MTI
Sakib Mahmuljint tíz év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a boszniai bíróság.

Az egykori katonai vezetőt bűnösnek találták, mert az 1992-1995-ös boszniai háború idején nem akadályozta meg, hogy a csapatában a Közel-Keletről származó önkéntes mudzsahid harcosok háborús bűnöket kövessenek el szerb foglyok ellen. Mahmuljin ártatlannak vallotta magát, mert - ügyvédei magyarázata szerint - nem volt valós befolyása a mudzsahid egység felett, és fellebbez az ítélet ellen.

A mudzsahid egység legalább 55, foglyul ejtett boszniai szerb katonát gyilkolt meg 1995 júliusa és szeptembere között a közép-boszniai Zavidovićiben és Vozućában.

Sakib Mahmuljin
háborús bűnök

Most

16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 14:44

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.
13:37, Frissítve: 13:58

Ismét felszálló ágban az üzemanyagárak

Drágult az üzemanyag Szerbiában, és további áremelkedésre kell számítani. Február 15-ével nőtt az üzemanyagra kiszabott jövedéki adó mértéke az országban, ez az egyik, míg az olaj világpiaci árának növekedése a másik oka a drágulásnak.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.