Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Hajóbaleset Apatinnál

2020.10.12
18:21
2020.10.12
18:34
Forrás
Vajdasági RTV
Az ukrán Gavan nevű teherszállító uszály ma reggel Apatin közelében összeütközött a Vidra nevet viselő hajóval és a Vajdaság Erdei Közvállalat tulajdonában lévő kikötői állványokat is eltalálta.

 Szerencsére senki sem sérült meg, és a hajózást sem állították le. Értesítették az illetékes hatóságokat, az ukrán zászló alatt haladó hajó kapitánya a feltételezések szerint letért a Duna rendes folyami útjáról. Egyelőre azt feltételezik, hogy hajójuk nem a szokásos vízi úton közlekedett, nekiütközött a szerb hajónak és a kikötői állványoknak, és kilökte őket a partra. A sodrás a Duna ezen részén rendkívül erős, és a kapitány elveszíthette az uralmát a hajó felett. Nyilvánvaló volt, hogy azért küzdött, hogy megmentse a nagyobb károktól a hajóját - közölték a Vajdaság Erdei Közvállalat illetékesei. Mint mondták, a teherhajó lefelé haladt Újvidék irányába, és az ütközésről amatőr felvételt készítettek az apatini erdőgazdaság munkatársai. A videón az látható, hogy az ukrán hajó megpróbálja elkerülni a zátonyra futást csupán néhány méterre a parttól.

hajóbaleset
Duna
Apatin
ukrán
Gavan
vidra
uszály
összeütközött
kikötő
Vajdaság Erdei Közvállalat

Most

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.