Ugrás a tartalomra
A székesegyház belülről
Wikimedia

Hálaadó szentmisét tartottak Kalocsán

2017-11-12
13:26
2017-11-12
13:32
Forrás
MTI
Asztrik érsek emléknapja és a kalocsai főszékesegyház megújulása alkalmából hálaadó szentmisét tartottak vasárnap Kalocsán.

A misét a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai mutatták be számos közéleti szereplő jelenlétében. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek arról beszélt, hogy Magyarország áldott földjéből a műemléki rekonstrukciók során újabb és újabb archeológiai értékek kerülnek elő. Az ásatások felszínre hozzák a múltat, és vele együtt a kiépített örökség emlékeit - mondta. Hangoztatta, hogy a múltban való kutatás olykor a lelki értékekre is ráirányítja a figyelmet. Így emlékezünk ma a püspökelődeinkről, azokról akik sokszor "életszentségben is példaképek voltak, imáikkal, áldozataikkal és munkájukkal hozzájárultak a kereszténység magyarországi elterjedéséhez és megmaradásához" - tette hozzá a bíboros.

hálaadó szentmise
Kalocsa
Asztrik érsek emléknapja
főszékesegyház megújulása

Most

22:31

Lövöldözés volt egy texasi iskolában

A lövöldözés helyi idő szerint nyolc óra előtt tört ki a Dallastól valamivel délebbre fekvő Italy település középiskolájában. A diákokat nem sokkal később evakuálták az épületből.

Népszerű