Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hamarosan eldől, milyen védőintézkedéseket vezet be Magyarország

2020-07-10
11:26
Forrás
MTI
A koronavírus Magyarországra való behurcolása ellen kell védekezni, ugyanis minden egyes újabb hazai fertőzésnél megtalálható valamilyen külföldi mozzanat - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

A több országban ismét felerősödő koronavírus-járvánnyal kapcsolatban a magyar kormányfő péntek reggel a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy Magyarország biztonságos, de a koronavírus-járvány behurcolása ellen védekezni kell.

Szigorításra kell számítani, csak még nem tudni, milyenre - mondta, közölve: az operatív törzs péntek délig kapott határidőt, hogy javaslatot tegyen a behurcolás elleni védekezés ügyében.

"Több Balaton, kevesebb Adria", és akkor a járvány is féken tartható lesz - fogalmazott a kormányfő, jelezve, hogy több környező országban, Horvátországban, Szerbiában, Romániában és Szlovéniában is növekedőfélben van a fertőzöttek száma.

Magyarország
koronavírus
védőintézkedések
Orbán Viktor

Most

16:48, Frissítve: 17:00

Jövő héten is kánikula lesz

Folytatódik a kánikula a jövő héten is térségünkben - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet honlapján. Tegnap 36,7 Celsius-fokot mértek Budakalászon.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.