Ugrás a tartalomra
Pixabay/HVesna

Hamarosan megérkezhet egy kínai gyártó vakcinájának dokumentációja Magyarországra

2020-12-05
14:35
Forrás
MTI
Néhány napon belül megérkezhet egy kínai vakcinagyártó ellenanyagának dokumentációja Magyarországra - jelentette be a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Menczer Tamás elmondta, jelenleg három kínai céggel állnak kapcsolatban: két magán és egy állami vakcinagyártóval. Úgy tűnik, hogy a vakcina fejlesztésében az állami gyártó tart előrébb, és még az idén tömeges oltást tervez a cég. Ez a cég küldheti meg a vakcinája teljes dokumentációját az Országos Gyógyszerészeti Intézetnek; a magyar szakemberek tanulmányozni fogják a dokumentációt, és ha megfelelőnek találják, akkor lehet majd szó a vásárlásról - jelezte, hozzátéve, ehhez még a Nemzeti Népegészségügyi Központ véleménye is szükséges. 

A koronavírus elleni oltás ingyenes és önkéntes lesz Magyarországon, és ha a megfelelő mennyiség áll majd rendelkezésre, akkor mindenki megkaphatja - mondta Szlávik János. A Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa hozzátette, az országok között általában egyetértés van abban, hogy először az idős, beteg embereket és az egészségügyi dolgozókat oltják be. Őket követik a rendőrség és a katonaság tagjai, valamint a köztisztviselők, és azok, akik valamilyen szempontból rizikónak vannak kitéve, például sok emberrel találkoznak. 

Magyarország
vakcina
védőoltás
koronavírus
Kína
Menczer Tamás

Most

19:30

Elhunyt Mira Furlan

66. életévében elhunyt Mira Furlan horvát színművész, aki az egykori jugoszláv filmgyártás és színjátszás megkerülhetetlen alakja volt. Számos feledhetetlen alakítást hagyott maga mögött.
19:02, Frissítve: 19:13

Naponta több mint száz embert oltanak be Topolyán

Egyelőre a topolyai egészségház általános osztályán kialakított két oltóponton történik az oltás, de már dolgoznak azon, hogy a bácskossuthfalvi és a gunarasi kijelölt oltópontot is előkészítsék és felszereljék.

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.

Egyre kelendőbbek a palicsi ingatlanok

Elsősorban a turisztikai beruházásoknak köszönhetően megnőtt az ingatlanok iránti érdeklődés Palicson. Az épülő wellness-központ egyre több belgrádi és más szerbiai városból, sőt külföldről érkező családot vonz a településre.