Ugrás a tartalomra

Harmincéves a Rákóczi Szövetség

2019-05-23
20:11
Forrás
MTI
Ebből az alkalomból Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár köszöntötte a szövetség közgyűlésének résztvevőit.

Az államtitkár elmondta, hogy a szervezet 30 évvel ezelőtt, a rendszerváltáskor, a nehéz és reményteli időkben, amikor az anyaország és az elszakadt területek közötti kötelékek nem voltak ilyen szorosak, akkor is határozottan kiállt honfitársai mellett, civil szervezetként ott segített, ahol tudott, a programjain nevelkedett fel nemzedékek sora. Hozzátette, a 2010 és 2014 között létrehozott új nemzetpolitikai irányvonalhoz olyan erős szövetségesekre volt a magyar kormányzatnak szüksége mint a jubiláló Rákóczi Szövetség. Az államtitkár gratulációját és köszönetét fejezte ki Halzl Józsefnek, a szervezet tiszteletbeli elnökének és Csáky Csongor jelenlegi elnöknek.

Rákóczi Szövetség
Potápi Árpád János

Most

19:14, Frissítve: 19:22

A kormány támogatja az egészségturizmust

Szerbia 2015 óta jelen van a legismertebb egészségügyi vásárokon, Londonban, Berlinben, Madridban, Moszkvában, és egyre több ember érkezik az országba valamilyen egészségügyi beavatkozás miatt.

Népszerű

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.

Kiemelték a Hableány turistahajót

A turistahajó május 29-én süllyedt el 35 emberrel. A fedélzetén 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott.