Ugrás a tartalomra

Harmincéves a Rákóczi Szövetség

2019-05-23
20:11
Forrás
MTI
Ebből az alkalomból Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár köszöntötte a szövetség közgyűlésének résztvevőit.

Az államtitkár elmondta, hogy a szervezet 30 évvel ezelőtt, a rendszerváltáskor, a nehéz és reményteli időkben, amikor az anyaország és az elszakadt területek közötti kötelékek nem voltak ilyen szorosak, akkor is határozottan kiállt honfitársai mellett, civil szervezetként ott segített, ahol tudott, a programjain nevelkedett fel nemzedékek sora. Hozzátette, a 2010 és 2014 között létrehozott új nemzetpolitikai irányvonalhoz olyan erős szövetségesekre volt a magyar kormányzatnak szüksége mint a jubiláló Rákóczi Szövetség. Az államtitkár gratulációját és köszönetét fejezte ki Halzl Józsefnek, a szervezet tiszteletbeli elnökének és Csáky Csongor jelenlegi elnöknek.

Rákóczi Szövetség
Potápi Árpád János

Most

10:24, Frissítve: 10:30

Leslie L. Lawrence Vajdaságban

Vajdaságba látogat Lőrincz L. László, azaz írói álnevén Leslie L. Lawrence vagy Frank Cockney, aki exkluzív interjút ad a Pannon Televíziónak.

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.