Ugrás a tartalomra
MTI/Balázs Attila

Három és félmillió oltásnál nyithatnak a teraszok Magyarországon

2021.04.14
16:37
2021.04.14
16:43
Forrás
Pannon RTV
Ezt közölte Facebook oldalán ma délután Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnök szerint ez már a jövő szerdán, vagy csütörtökön megtörténhet. Orbán videóüzenetében egyebek mellett azt mondta, hogy jól halad az oltás, Európában talán a legjobban. A politikus köszönetet mondott minden olyan személynek, aki részt vett az oltóanyagok beszerzésében, tárolásában, szétosztásában és beadásában is. További jó hír, hogy az oktatás területén is enyhítések várhatóak Magyarországon.

 Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „Úgy döntöttünk, hogy április 19-én, vagyis hétfőn kinyitjuk az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatos osztályait. A felső tagozatban marad az otthoni, digitális alapú oktatás. Az ő számukra, a felső tagozatos diákok számára, az iskola majd a középiskolásokkal egyidőben, május 10-én nyílik meg. A kormány azt is megállapította, hogy mint a nemzetközi térben, mint itthon felerősödtek a vakcinák elleni politikai támadások. Meggyőződésem szerint ezeknek az a célja, hogy zavart keltsenek és elbizonytalanítsák az embereket. Ezért mindenkit arra kérek, hogy ne hallgasson az oltásellenes hangokra, mert az oltás életet menthet. Ezért arra kérem önöket, hogy a felkínált vakcinát fogadják el és oltassák be magukat.”

Magyarország
Orbán Viktor
koronavírus elleni védőoltás
koronavírus-járvány

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.