Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Almir Alic

Határkerítés épült a bosnyák-horvát határon

2019-06-12
08:39
Forrás
hirado.hu
Horvátország három méter magas, lándzsás fémkerítést épített a Velika Kladušához közeli észak-nyugat boszniai Maljevac határátkelőn – közölte a helyi sajtó kedden.

A horvát belügyminisztérium közleménye szerint a kerítés schengeni előírás, amely szerint a határátkelőket és azok közvetlen környezetét technikai akadállyal is védeni kell. Hozzátették ugyanakkor, hogy a fémkerítés abban is segít, hogy az illegális bevándorlók ne tudjanak erőszakkal áttörni a határon.

További két határátkelőre, Gejkovacra és attól valamivel délebbre, Pašin Potokra is terveznek kerítést telepíteni. Mindhárom határátkelő Velika Kladuša tíz kilométeres körzetében található.

A legtöbb illegális bevándorló és menekült Bihaćon és Velika Kladušán van, a hatóságok szerint a menekültek száma már túllépte a két város befogadóképességének határát.

határkerítés
Horvátország

Most

Népszerű

Párját ritkító menyegző volt Palicson

Vidékünkön ma már ritkaságszámba megy az ősi zsidó hagyomány szerinti esküvő. Ezért is volt látványos és párját ritkító a pénteken Palicson megtartott menyegző.

Halálos baleset Ásotthalomnál

Halálos autóbaleset történt Ásotthalom közelében ma hajnalban, az 55-ös főúton - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.