Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Almir Alic

Határkerítés épült a bosnyák-horvát határon

2019-06-12
08:39
Forrás
hirado.hu
Horvátország három méter magas, lándzsás fémkerítést épített a Velika Kladušához közeli észak-nyugat boszniai Maljevac határátkelőn – közölte a helyi sajtó kedden.

A horvát belügyminisztérium közleménye szerint a kerítés schengeni előírás, amely szerint a határátkelőket és azok közvetlen környezetét technikai akadállyal is védeni kell. Hozzátették ugyanakkor, hogy a fémkerítés abban is segít, hogy az illegális bevándorlók ne tudjanak erőszakkal áttörni a határon.

További két határátkelőre, Gejkovacra és attól valamivel délebbre, Pašin Potokra is terveznek kerítést telepíteni. Mindhárom határátkelő Velika Kladuša tíz kilométeres körzetében található.

A legtöbb illegális bevándorló és menekült Bihaćon és Velika Kladušán van, a hatóságok szerint a menekültek száma már túllépte a két város befogadóképességének határát.

határkerítés
Horvátország

Most

21:05

Civil Akadémia először a határon túl

Első alkalommal rendeztek meg határon túli városban Civil Akadémiát. A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szabadkai előadására a belépés ingyenes volt.
15:28, Frissítve: 20:02

Hadivásár Belgrádban

Megkezdődött a Partner 2019. elnevezésű, fegyvereket és katonai felszereléseket felvonultató nemzetközi vásár Belgrádban.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.