Ugrás a tartalomra
MTI/Czeglédi Zsolt

Havazásra ébredhettek ma Magyarország több településén

2020-03-23
08:30
2020-03-23
08:36
Forrás
MTI
Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki havazás veszélye miatt Tolna, Baranya és Bács-Kiskun megyére.

Baranya megyében a hófúvás veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Télies útviszonyokra, csúszós utakra figyelmezteti a közelekedésben résztvevőket a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Arra kérik a sofőröket, hogy fokozottak figyeljenek vezetés közben. Az elmúlt hetekben már sokan lecserélték téli gumijaikat, nyári abroncsokkal ugyanakkor a havazásban, esetleges hófúvással érintett területeken nem javasolják az elindulást a szakemberek. A magyar Országos Meteorológiai Szolgálat közleményében az áll, hogy a középső országrészben hózáporokra kell számítani. Az ország északi felén legfeljebb lepelnyi réteg alakulhat ki, ám az ország déli felén akár 5, 6 centiméter tapadó hó eshet. A Mecsekben a viharos északkeleti szél okozhat hófúvást a hét első napján.

havazás
csúszós út
hózápor
Magyarország

Most

20:52, Frissítve: 20:59

Elhunyt Bill Withers amerikai énekes

81 éves korában meghalt Bill Withers, többek között az Ain't No Sunshine című világsláger szerzője és előadója. A család tájékoztatása szerint a zenész halálát szívproblémái okozták – írja a Guardian.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.