Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lavró Ferenc

Helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választása lesz vasárnap Magyarországon

2019-10-08
13:41
2019-11-15
18:01
Forrás
Pannon RTV
A Nemzeti Választási Bizottság ezzel egy napra, október 13-ra tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati általános választásokat.

Több mint 8 millió, bejelentett magyarországi lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező állampolgár járulhat az urnák elé - közölte Pálffy Ilona a Pannon Televízió Közügyek című műsorában. A Nemzeti Választási Iroda elnöke hozzátette, összesen mintegy 52 ezer jelöltet állítottak. A külhoni magyarok, akiknek nincs magyarországi lakcímük, ezen a voksoláson nem vehetnek részt.

Pálffy Ilona, elnök, Nemzeti Választási Iroda, Magyarország: „Sem a külhoni magyarok nem vehetnek részt, tehát levél útján sincs szavazás, sem azok, akik külföldön dolgoznak, tehát külképviseleteken, ők sem szavaznak, tehát nincs külképviseleti szavazás. Csak Magyarországon lehet, az állandó lakcím szerint. Vagy pedig, ha valaki a választást megelőző harmincadik napig tartózkodási helyet létesített, akkor a tartózkodási helyén szavazhat, tehát oda átjelentkezhet. Ezeknek a száma nem nagy, jelenleg 21 ezren jelentkeztek át a tartózkodási helyükre, hogy ott kívánnak szavazni.”

helyi önkormányzati választás
választás
polgármester
szavazás
Pálffy Ilona
Nemzeti Választási Iroda
Magyarország

Most

22:02

Újra Bill Gates a világ leggazdagabb embere

A Bloomberg milliárdos indexe szerint Bill Gates megelőzte az Amazon vezérigazgatóját, Jeff Bezost. Nettó 110 milliárd dolláros vagyonával visszaszerezte a világ leggazdagabb emberének járó elismerést
21:19, Frissítve: 21:40

Bolívia a káosz szélén

Legkevesebb 8 ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek Bolíviában a lemondatott Evo Morales elnök mellett tüntetők és a rendfenntartó erők összecsapásaiban.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.