Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lavró Ferenc

Helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választása lesz vasárnap Magyarországon

2019-10-08
13:41
2019-11-15
18:01
Forrás
Pannon RTV
A Nemzeti Választási Bizottság ezzel egy napra, október 13-ra tűzte ki a nemzetiségi önkormányzati általános választásokat.

Több mint 8 millió, bejelentett magyarországi lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező állampolgár járulhat az urnák elé - közölte Pálffy Ilona a Pannon Televízió Közügyek című műsorában. A Nemzeti Választási Iroda elnöke hozzátette, összesen mintegy 52 ezer jelöltet állítottak. A külhoni magyarok, akiknek nincs magyarországi lakcímük, ezen a voksoláson nem vehetnek részt.

Pálffy Ilona, elnök, Nemzeti Választási Iroda, Magyarország: „Sem a külhoni magyarok nem vehetnek részt, tehát levél útján sincs szavazás, sem azok, akik külföldön dolgoznak, tehát külképviseleteken, ők sem szavaznak, tehát nincs külképviseleti szavazás. Csak Magyarországon lehet, az állandó lakcím szerint. Vagy pedig, ha valaki a választást megelőző harmincadik napig tartózkodási helyet létesített, akkor a tartózkodási helyén szavazhat, tehát oda átjelentkezhet. Ezeknek a száma nem nagy, jelenleg 21 ezren jelentkeztek át a tartózkodási helyükre, hogy ott kívánnak szavazni.”

helyi önkormányzati választás
választás
polgármester
szavazás
Pálffy Ilona
Nemzeti Választási Iroda
Magyarország

Most

22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.
21:31, Frissítve: 21:37

Támad a levéltetű – mit tehetünk?

A karantén és a kijárási tilalom miatt, aki csak tehette, igyekezett szépítgetni a kertjét, udvarát. Hiába azonban a kis fák eddigi gondozása, ha kártevők jelennek meg rajta. Mit tehetünk ilyenkor?

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.