Ugrás a tartalomra
Fotó: Cirkl Zsuzsa

Hidegfront éri el Magyarországot vasárnap

2020.08.22
19:37
Forrás
MTI
Országszerte várhatók zivatarok.

Vasárnapra figyelmeztetést adtak ki egész Magyarország területére a zivatarok, néhány megyére a felhőszakadás veszélye miatt. Ezzel együtt néhány megyében még a hőség miatt is figyelmeztet a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat.

A veszélyjelzésükben azt írták: északnyugat felől érkezik a hidegfront. Emiatt előbb a nyugati, éjszaka már a középső megyékben is, vasárnap napközben keleten, északkeleten várhatók zivatarok, amelyekhez viharos, 60-80 kilométer/órás széllökések, lokálisan felhőszakadás és kisméretű jég társulhat.

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki vasárnapra. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a Dél-Alföldön a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok körül alakul. A hőség miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adtak ki figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint vasárnap a leghidegebb órákban 13-20 fok lesz. Napközben 25-32 fokig melegszik a levegő, délkeleten lesz melegebb.

hidegfront
zivatar
jégeső
felhőszakadás

Most

08:20, Frissítve: 10:08

Koszovó kiutasított két orosz diplomatát

Két orosz diplomatát utasított ki pénteken a koszovói elnök, mert állítólag veszélyeztették az ország nemzetbiztonságát és destabilizálni akarták a régiót - közölte a Koha Ditore című pristinai napilap az internetes oldalán.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.