Ugrás a tartalomra
Fotó: Cirkl Zsuzsa

Hidegfront éri el Magyarországot vasárnap

2020-08-22
19:37
Forrás
MTI
Országszerte várhatók zivatarok.

Vasárnapra figyelmeztetést adtak ki egész Magyarország területére a zivatarok, néhány megyére a felhőszakadás veszélye miatt. Ezzel együtt néhány megyében még a hőség miatt is figyelmeztet a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat.

A veszélyjelzésükben azt írták: északnyugat felől érkezik a hidegfront. Emiatt előbb a nyugati, éjszaka már a középső megyékben is, vasárnap napközben keleten, északkeleten várhatók zivatarok, amelyekhez viharos, 60-80 kilométer/órás széllökések, lokálisan felhőszakadás és kisméretű jég társulhat.

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki vasárnapra. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a Dél-Alföldön a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok körül alakul. A hőség miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adtak ki figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint vasárnap a leghidegebb órákban 13-20 fok lesz. Napközben 25-32 fokig melegszik a levegő, délkeleten lesz melegebb.

hidegfront
zivatar
jégeső
felhőszakadás
Magyarország

Most

08:15, Frissítve: 08:59

Nem lazít Nyugat-Európa

Franciaországban szombat este 6 órától életbe lépett a meghosszabbított és az egész országra kiterjesztett éjszakai kijárási tilalom, aminek betartását járőröző rendőrök ellenőrzik.
07:29, Frissítve: 09:42

Fagypont alatt egész nap

Fagyos napok jönnek - figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Jeges utakra számíthatunk a napokban. Keddtől várható enyhülés.

Népszerű