Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hídképző szerep a szerb és a magyar közösség között

2020.01.11
09:01
2020.01.11
16:42
Forrás
Pannon RTV
Sikeres a mórahalmi Kolo Szerb Kulturális Központ működése, folyamatban van a szerb és a magyar közösség közötti hídképző szerep betöltése - nyilatkozta Szubjektív című műsorunknak Seres István.
Pannon RTV

A központ igazgatója hozzátette, munkájuk több pilléren alapszik, egyrészt kulturális, másrészt hitéleti, harmadrészt pedig kultúrdiplomáciai szerepet tölt be az intézmény. Fél év alatt 5000 látogatója volt a központnak, mintegy harminc százalékuk Szerbiából. A Kolo Szerb Kulturális Központ célja, hogy még nagyobb érdeklődés övezze a központ rendezvényeit. Színházi előadások, koncertek, műhelymunkák és számos más kikapcsolódási lehetőség várja az érdeklődőket az elkövetkező időszakban is.

Pannon RTV/Csipak Edvin

Seres István beszélt a palicsi magyar testvérintézményről is, amelynek építése a végéhez közeledik. Kiemelte:Mi az elmúlt időszakban gyakorlatilag önállóan dolgoztunk, azért, mert Palicson még épült a központ. Most már az utolsó fázisában van az építkezés, ha minden igaz, egy hónapon belül meg is nyílik a központ. Innentől egy új rendszer lép életbe. Mennyiben tudjuk mi a palicsi munkát segíteni és mennyiben tudnak ők segíteni.”

hídképző
magyar
szerb
Kolo Szerb Kulturális Központ
Mórahalom
Seres István

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.