Ugrás a tartalomra
Tanjug

Hogyan tudott mérget becsempészni Slobodan Praljak?

2017.11.30
12:06
2017.11.30
12:35
Forrás
HVG.hu
Praljak felállt, közölte, hogy nem háborús bűnös, és hogy megmérgezi magát, majd kiivott egy ismeretlen folyadékot tartalmazó üveget.

Nyomozást indítottak a holland hatóságok annak kiderítésére, hogyan tudott mérget csempészni a hágai Nemzetközi Törvényszék tárgyalótermébe Slobodan Praljak volt horvát tábornok. A nyomozók arra kíváncsiak, ki adta az üvegcsét Praljaknak, és mi volt a folyadék, amit a férfi megivott. Azt is ki akarják deríteni, hogyan juttathatták be az anyagot a komoly biztonsági protokoll szerint védett tárgyalóterembe. Mint ismeretes szerdán az ülést vezető bíró épp a jogerős ítéletet olvasta fel a 72 éves Slobodan Praljak ügyében, aki húsz évet kapott a muszlimok ellen a délszláv háború idején elkövetett etnikai tisztogatások miatt.

Praljak felállt, közölte, hogy nem háborús bűnös, és hogy megmérgezi magát, majd kiivott egy ismeretlen folyadékot tartalmazó üveget. A férfit kórházba szállították, de életét már nem tudták megmenteni. Nem Praljak az első, aki a délszláv háborúval kapcsolatos hágai eljárás során öngyilkosságot követett el. 1998-ban egy horvátországi szerb háborús bűnös, Slavko Dokmanović a zárkájában akasztotta fel magát, 2006-ban pedig Milan Babić ölte meg magát, ugyancsak a cellájában.

Praljak
tárgyalás
Hága
méreg

Most

22:11, Frissítve: 22:23

Magabiztos 25 gólos győzelem Kamerun ellen

A szerb női kézilabda-válogatott második mérkőzését is megnyerte a spanyolországi világbajnokságon. Szerbia együttese Kamerunt 43:18-ra győzte le a csoportkör második fordulójában.
21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 22:20

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű