Ugrás a tartalomra
Pixabay

Holnap tartják az általános választásokat Bosznia-Hercegovinában

2022.10.01
13:17
Forrás
Szerbiai RTV
A voksoláson mintegy 7 ezer jelölt indul, és több mint 3 millió választópolgárt várnak az urnák elé.

A szavazóhelyek 7 és 19 óra között tartanak nyitva. Október első vasárnapján a háromtagú államelnökség szerb, bosnyák és horvát tagját, a szövetségi parlament képviselőit, illetve az országrészek parlamentjeinek képviselőit választják meg, idén kilencedik alkalommal.

A főként szerbek lakta boszniai Szerb Köztársaságban, illetve a többségében bosnyákok és horvátok lakta Bosznia-hercegovinai Föderációban is szavaznak. Mindkét országrésznek külön parlamentje és kormánya van, de képviselőket delegálnak a szövetségi törvényhozásba is, illetve részt vesznek a szövetségi kormány működésében.

Bosznia-Hercegovina
választások
szavazás
urnák

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű