Ugrás a tartalomra
MTI/Szigetváry Zsolt

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékeztek Budapesten

2020-01-06
14:48
Forrás
MTI
A vészkorszak áldozataira emlékeztek Izrael új magyarországi nagykövete részvételével Budapesten, a Cipők a Duna-parton elnevezésű holokauszt-emlékműnél.

Az izraeli diplomata első magyarországi nyilvános szerepléseként a zsidó felekezetek képviselőivel és meghívott vendégeivel közösen fejezte ki tiszteletét a holokauszt magyarországi áldozatai előtt. A gyertyagyújtás után a résztvevők egyperces néma csönddel adóztak az áldozatok emléke előtt. Az eseményen mások mellett részt vett Németország, Svédország, Ausztria és Hollandia magyarországi nagykövete is.

holokauszt
emlékezés
Budapest

Most

16:49, Frissítve: 19:37

Sikeres a Mentorprogram Vajdaságban

A Mentorprogram hozadékairól Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikai államtitkár beszélt a Közügyeknek.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.

Fejműtét és császármetszés egyidőben

Fejműtétet és császármetszést hajtottak végre egyszerre egy 31 éves nőn belgrádi orvosok. A kilencedik hónapban járó terhes asszony elesett, és fejsérülést szenvedett.