Ugrás a tartalomra
Ünnepség a budai Várban
MTI/Kovács Tamás

A honvédelem napját ünnepelték a budai Várban

2019-05-21
13:49
2019-05-21
13:56
Forrás
MTI
Csapatzászlót adományozott Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a magyar honvédség parancsnokságának a honvédelem napja alkalmából.

Ez a nap annak a tiszta, egyszerű és világos akaratnak az ünnepe, hogy Magyarország legyen erős, független és szabad - mondta Áder János a budai Várban rendezett ünnepségen. A magyar köztársasági elnök úgy fogalmazott, a csapatzászló a történelmi múlt emléke előtt tisztelegve kifejezi a közösség összetartozását, a katonai eskü és az alakulat iránti hűséget, a haza védelme iránti feltétlen elkötelezettséget.

Ünnepi ágyúdörrenés

A zászlók minden korban a hazafiasság, a bátorság, az áldozatkészség, a nemzethez, a csapathoz, az eskühöz való hűség jelképei voltak - tette hozzá Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka, amikor a köztársasági elnöktől megkapta csapatzászlóját a Magyar Honvédség idén megalakult Parancsnoksága.

Buda
Honvédelem napja
Áder János

Most

16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.