Ugrás a tartalomra
Ünnepség a budai Várban
MTI/Kovács Tamás

A honvédelem napját ünnepelték a budai Várban

2019-05-21
13:49
2019-05-21
13:56
Forrás
MTI
Csapatzászlót adományozott Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a magyar honvédség parancsnokságának a honvédelem napja alkalmából.

Ez a nap annak a tiszta, egyszerű és világos akaratnak az ünnepe, hogy Magyarország legyen erős, független és szabad - mondta Áder János a budai Várban rendezett ünnepségen. A magyar köztársasági elnök úgy fogalmazott, a csapatzászló a történelmi múlt emléke előtt tisztelegve kifejezi a közösség összetartozását, a katonai eskü és az alakulat iránti hűséget, a haza védelme iránti feltétlen elkötelezettséget.

Ünnepi ágyúdörrenés

A zászlók minden korban a hazafiasság, a bátorság, az áldozatkészség, a nemzethez, a csapathoz, az eskühöz való hűség jelképei voltak - tette hozzá Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka, amikor a köztársasági elnöktől megkapta csapatzászlóját a Magyar Honvédség idén megalakult Parancsnoksága.

Buda
Honvédelem napja
Áder János

Most

19:01, Frissítve: 19:38

Falunapot ünnepelnek Csantavéren

A lovassportok mellett főzőversennyel, koncertekkel és más programokkal is várják ma és holnap a helybélieket és a testvértelepülésekről érkezett vendégeket.

Népszerű

Cápát láttak Makarskán

Cápát láttak a közkedvelt horvátországi üdülőhelyen, Makarskán. Egy videó is előkerült, amin az látható, hogy egy cápa úszik a vízben nem túl messze a parttól.