Ugrás a tartalomra
Ünnepség a budai Várban
MTI/Kovács Tamás

A honvédelem napját ünnepelték a budai Várban

2019-05-21
13:49
2020-03-14
18:31
Forrás
MTI
Csapatzászlót adományozott Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a magyar honvédség parancsnokságának a honvédelem napja alkalmából.

Ez a nap annak a tiszta, egyszerű és világos akaratnak az ünnepe, hogy Magyarország legyen erős, független és szabad - mondta Áder János a budai Várban rendezett ünnepségen. A magyar köztársasági elnök úgy fogalmazott, a csapatzászló a történelmi múlt emléke előtt tisztelegve kifejezi a közösség összetartozását, a katonai eskü és az alakulat iránti hűséget, a haza védelme iránti feltétlen elkötelezettséget.

Ünnepi ágyúdörrenés

A zászlók minden korban a hazafiasság, a bátorság, az áldozatkészség, a nemzethez, a csapathoz, az eskühöz való hűség jelképei voltak - tette hozzá Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka, amikor a köztársasági elnöktől megkapta csapatzászlóját a Magyar Honvédség idén megalakult Parancsnoksága.

Honvédelem napja
Áder János
Budapest

Most

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.