Ugrás a tartalomra
Pixabay/fjaka

Horvátország aláírta a Peljesac-híd megépítéséről szóló dokumentumokat

2018.07.30
23:32
2018.07.31
07:14
Forrás
MTI
Horvát vezetők hétfőn aláírták a Peljesac-híd építése projektdokumentumainak átadásáról szóló megállapodást egy kínai vállattal, jóllehet még tart Bosznia-Hercegovinával az ügyben fennálló határvita.

Horvátország a Peljesac-híddal Bosznia-Hercegovina adriai tengerpartját elkerülő, közvetlen közúti összeköttetést szeretne kialakítani saját, délebbre fekvő tengerparti földsávjával. A híd stratégiai fontosságú, kiemelt projekt Horvátországban, összértéke bruttó 526 millió euró. Az Európai Unió 85 százalékban, 357 millió euróval támogatta a kivitelezést, erről tavaly júniusban döntött az Európai Bizottság. A projekt kivitelezésére 36 hónap áll rendelkezésre.

Horvátország
Peljesac-híd
Bosznia-Hercegovina

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.