Ugrás a tartalomra

„Horvátország nem válhat gyűjtőközponttá”

2015-10-11
20:05
A tél beköszöntével a migrációs hullám csökkenhet, de a menekültválság problémájára hosszú távon kell megoldást találni - mondta Kolinda Grabar-Kitarović
A tél beköszöntével a migrációs hullám csökkenhet, de a menekültválság problémájára hosszú távon kell megoldást találni - mondta Kolinda Grabar-Kitarović. A horvát államfő szerint Horvátország nem válhat gyűjtőközponttá, akkor sem, ha az összes illegális bevándorló egyelőre tovább megy Magyarországra, amely még mindig "fogadja őket". Ugyanakkor tart attól, hogy mi történik, ha Ausztria és Németország lezárja határait a migránsok előtt. Kolinda Grabar-Kitarović továbbra is kitart amellett, hogy hosszú távon és az Európai Unió elvárásainak megfelelően kell kezelni a menekültválság problémáját. (MTI)

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.