Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Horvátországban kötelező lesz a védettségi igazolás az egészségügyi dolgozóknak

2021.09.22
17:51
2021.09.22
17:59
Forrás
MTI
Októbertől minden egészségügyben és szociális ellátásban dolgozónak rendelkeznie kell oltási vagy gyógyultsági igazolással, illetve negatív teszttel a munkavégzéshez Horvátországban - közölte a horvát egészségügyi miniszter.

Vili Beroš úgy fogalmazott, alapvető céljuk hogy a lehető leghatékonyabb módon megakadályozzák a vírus betörését az egészségügyi- és szociális ellátó rendszerbe. A politikus hangsúlyozta, hogy ezzel az intézkedéssel védeni akarnak mindenkit, nem pedig büntetni. A valamivel több mint négymilliós Horvátországban eddig 1 789 718-an kaptak védőoltást.

A horvát egészségügyi miniszter kiemelte: tiszteletben tartják mindenki választását, ezért az alkalmazottak eldönthetik, beoltatják-e magukat vagy háromnaponta koronavírus-tesztet végeztetnek el. Azok, akik megtagadják a tesztelést, elsősorban saját maguknak okoznak problémát, de a rendszernek is, amelyben dolgoznak - hangsúlyozta. "A munkafelvétel lehetetlenné válásával gondot okoznak az intézménynek, amelynek meg kell oldania a helyettesítést, az igazolatlan távolmaradással pedig saját magukat fosztják meg a juttatásoktól" - mutatott rá a miniszter, és egyben reményét fejezte ki, hogy ilyen eset nem lesz.

Horvátország
védettségi igazolás
védőoltás

Most

Népszerű