Ugrás a tartalomra
MTI/Vasvári Tamás

Hőség - Rekord alacsony a Velencei-tó vízállása

2022.08.18
07:42
2022.08.18
07:52
Forrás
MTI
A súlyos szárazság a magyarországi tavakat sem kíméli: soha nem volt ilyen alacsony a Velencei-tó vízszintje.
MTI/Vasvári Tamás

Drónfelvételen a Velencei-tó Velencénél augusztus 17-én. A tartós hőség miatt ezen a napon a vízállás 55 centiméter volt, ami 8 centiméterrel alacsonyabb a valaha mért legalacsonyabb szintnél, 63 centiméternél.

MTI/Vasvári Tamás

A strandolók kényelmesen elférnek a parton. Avagy a kiszáradt tómederben...

Régebben küzdeni kellett a helyért, most rengeteg szabad placc áll a horgászok rendelkezésére is a Velencei-tó partján. Kevesen pecáznak, és kevesen váltottak engedélyt 2022-re, a tavalyihoz képest harmadára esett az értékesített jegyek száma.

MTI/Vasvári Tamás

Bólya a mederben. A közelében sincs víz. Évek óta tény, hogy a tó vízszintje egyre csak apad, az idei száraz nyár pedig tovább súlyosbította a helyzetet. Félő, hogy lassan el is tűnik Magyarország egyik igen népszerű tava.

MTI/Vasvári Tamás
Velencei-tó
hőség
aszály

Most

10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.
19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.