Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Hosszú sorok, ideges emberek és több órás várakozás a határon

2023.01.02
14:12
2023.01.02
16:00
Forrás
Pannon RTV
Szerbia kilépő oldalán van komolyabb torlódás.

Hosszú sorok, ideges emberek és több órás várakozás - ezzel szembesültek azok, akik a délelőtt folyamán át szerettek volna jutni Magyarországra. A délután folyamán legtöbb kis- és nagy határon 50 és 130 perc között alakult a várakozási idő.

A délelőtti órákban négy sávban zajlott a papírok ellenőrzése a Horgos-Röszke autópálya-határátkelő szerbiai oldalán, aránylag gyorsan, de ennek ellenére folyamatosan nőtt a személyautók száma. Főként külföldi rendszámtáblás autókat lehetett látni, feltételezhetően a vendégmunkások indultak vissza az ünnepek után Nyugat-Európába.

A délelőtti órákban gyorsan összeszaporodtak az autók a Horgos-Röszke autópálya-határátkelő kilépő oldalán

Utánajártunk annak is, hogy mennyit kell várakozniuk azoknak, akik be szeretnének lépni Szerbiába. Mindössze pár autó állt a sorban. Először egy, majd két sávban engedték az utazókat. Az év második napján nem haladta meg a 15 percet a várakozási idő 11 óra tájékán.

A Horgos 2 - Röszke 2 közúti átkelőn sem volt túl rózsás a helyzet. Több mint 500 méteres volt a sor, és 80-90 percet is meghaladhatta a várakozási idő.

Egyébként a helyzet nem javult a kora délutáni órákra sem. A Horgos-Röszke autópálya-határátkelőn a 300 percet is elérte a várakozási idő, míg a Királyhalom-Ásotthalom átkelőn 140, a Horgos 2 - Röszke 2 közúti átkelőn 130 percet kellett vesztegelniük az utazóknak.

Az ünnepek közeledtével és elmúltával mindig azzal szembesülünk, hogy kígyózó sorok és hosszan tartó várakozási idő alakul ki a kis- és nagy határokon egyaránt. Ezért mielőtt útnak indulnak a meglepetések elkerülése érdekében ne feledjenek el tájékozódni a police.hu-n, a különböző Facebook csoportokban, illetve a Borderwatcher applikáció segítségével.

határátkelő
torlódás
szerb-magyar határ

Most

Népszerű