Ugrás a tartalomra
pixabay/fernandozhiminaicela

Ismét az ezerhez közelít a napi fertőzöttek száma Magyarországon

2020-09-23
12:43
2020-09-23
16:10
Forrás
MTI, Pannon RTV
951 fővel nőtt az igazolt fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában Magyarországon. A járvány kezdete óta 20 ezer 450 személy lett pozitív a koronavírusra.

Egy nap alatt nyolcan vesztették életüket a vírus okozta szövődményekben, ezzel 702-re nőtt az elhunytak száma. Az elmúlt 24 órában elhalálozottaknak volt krónikus betegségük is. A gyógyultak száma is emelkedett ez idő alatt. 86-an igazoltan kigyógyultak, ezzel 4644-re nőtt az eddig kigyógyultak száma-hangzott el az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján. Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, kórházban 558 személy tartózkodik és közülük 35-en vannak lélegeztetőgépen. Hangsúlyozta, hogy bárki, aki valamilyen a vírusfertőzésre jellemző tünetet észlel magán, ne menjen közösségbe. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy minden hat éven felüli lakos köteles maszkot hordani közösségben.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos, Magyarország: „Van számos olyan élethelyzet, amikor javasolt a maszk használata. Ilyen például a sorban állás, bárhol sorban állunk, elsősorban a távolságtartásra hívjuk fel ma a figyelmet. A másfél méteres távolságra. Mindig betartható. Jól tudjuk, hogy az emberek bizonyos esetekben és bizonyos helyeken egymáshoz közelebb tudnak kerülni óhatatlanul. Így a maszk használata nagyon fontos. Ilyen például a liftben történő maszk használat. Taxiban, ezt külön nem említettük még idáig. A várótermeket, ugye magában foglalja a jogszabály is. De gondoljunk arra, hogy esetleg látogatunk rokont, akkor is, ha egészségesek vagyunk, de az idős emberek védelmében tegyük föl a maszkot.”

koronavírus
Magyarország
fertőzött
gyógyult
karantén
Müller Cecília
Dr. Müller Cecília
országos tisztifőorvos

Most

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.