Ugrás a tartalomra
Korábbi felvétel - Pannon RTV/Huszár Krisztián

Ismét összeverekedtek a migránsok a Velika Kladuša-i befogadóközpontban

2019-06-05
14:38
2019-06-05
18:13
Forrás
Szerbiai RTV
Az összecsapásokban nem csak bevándorlók, hanem három a helyszínre kivonuló rendőr is megsérült. A hatóságok 20 migránst előállítottak, akiket a tömegverekedés kirobbantásával gyanúsítanak.

Botokkal és fémrudakkal a kezükben üldözték majd ütötték egymást a migránsok a Bosznia-Hercegovina-i Velika Kladušán található befogadóközponttal szembeni parkban. Az összecsapásokban mintegy százan vehettek részt. Az esetet a befogadóközpont őrei azonnal jelentették a rendőrségnek, akik gyorsan a helyszínre értek. A bevándorlók azonban őket is megtámadták. A hatóság embereit üvegekkel, kövekkel és vasrudakkal dobálták meg a migránsok - közölte a helyi rendőrség szóvivője. Aleta Šiljdedić hozzátette, az incidens során három rendőr megsérült, illetve egy rendőrségi járműben is anyagi kár keletkezett. A rendőrök ekkor erősítést hívtak, akik végül megfékezték az összecsapásokat és 20 migránst előállítottak, akiket a verekedés kirobbantásával gyanúsítanak.

Feltételezések szerint a tömegverekedést az a szombati tűzeset váltotta ki, amelyben a Velika Kladušán található befogadóközpont egy része leégett. A tűzvészben 30 bevándorló sérült meg. Nem hivatalos információk szerint a lángok akkor csaptak fel, amikor a migránsok egy csoportja ételt főzött magának.

Az elmúlt időszakban egyre feszültebbek a Boszniában várakozó migránsok. Ezen a másik amatőr felvételen az látható, amikor a bevándorlók a lakóházak között vasrudakkal a kezükben üldözik egymást.

Velika Kladuša
migránsok

Most

13:13, Frissítve: 13:40

Idén silányabb a nád minősége

A ködös, nyirkos időjárás miatti kényszerszünet után újraindult a nád vágása Erzsébetlak környékén. Egyre kevesebben végzik ezt az emberpróbáló munkát, pedig a nádat már gépekkel vágják.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.