Ugrás a tartalomra
Korábbi felvétel - Pannon RTV/Huszár Krisztián

Ismét összeverekedtek a migránsok a Velika Kladuša-i befogadóközpontban

2019-06-05
14:38
2019-06-05
18:13
Forrás
Szerbiai RTV
Az összecsapásokban nem csak bevándorlók, hanem három a helyszínre kivonuló rendőr is megsérült. A hatóságok 20 migránst előállítottak, akiket a tömegverekedés kirobbantásával gyanúsítanak.

Botokkal és fémrudakkal a kezükben üldözték majd ütötték egymást a migránsok a Bosznia-Hercegovina-i Velika Kladušán található befogadóközponttal szembeni parkban. Az összecsapásokban mintegy százan vehettek részt. Az esetet a befogadóközpont őrei azonnal jelentették a rendőrségnek, akik gyorsan a helyszínre értek. A bevándorlók azonban őket is megtámadták. A hatóság embereit üvegekkel, kövekkel és vasrudakkal dobálták meg a migránsok - közölte a helyi rendőrség szóvivője. Aleta Šiljdedić hozzátette, az incidens során három rendőr megsérült, illetve egy rendőrségi járműben is anyagi kár keletkezett. A rendőrök ekkor erősítést hívtak, akik végül megfékezték az összecsapásokat és 20 migránst előállítottak, akiket a verekedés kirobbantásával gyanúsítanak.

Feltételezések szerint a tömegverekedést az a szombati tűzeset váltotta ki, amelyben a Velika Kladušán található befogadóközpont egy része leégett. A tűzvészben 30 bevándorló sérült meg. Nem hivatalos információk szerint a lángok akkor csaptak fel, amikor a migránsok egy csoportja ételt főzött magának.

Az elmúlt időszakban egyre feszültebbek a Boszniában várakozó migránsok. Ezen a másik amatőr felvételen az látható, amikor a bevándorlók a lakóházak között vasrudakkal a kezükben üldözik egymást.

Velika Kladuša
migránsok

Most

15:21, Frissítve: 17:08

A kézi aratás fortélyai

Az égiek kegyesek voltak ma a muzslyaiakhoz: a változékony idő ellenére a Müller János tanyája melletti búzaföldön sikerült megtartani a 37. aratóversenyt.

Népszerű

Koronavírus-helyzet Szabadkán

A koronavírus-járvány kihirdetésének kezdete óta a mai napig Szabadkán összesen 86 személynél igazolt a fertőzés, azaz 4 új esetet regisztráltak Szabadkán - közölte a válságkezelő városi törzskar.