Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Ismét volt torlódás, de mérsékeltebb

2021.08.01
15:22
2021.08.01
16:35
Forrás
Pannon RTV
A következő hétvégén hasonló csúcsforgalomra kell számítani.

A tegnapihoz képest jelentősen mérséklődött a várakozási idő, de a mai nap folyamán is torlódás volt tapasztalható a szerb-magyar határátkelőkön. A mostani az eddigi legforgalmasabb hétvége ebből a szempontból. A Királyhalom-Ásotthalom, a Béreg-Hercegszántó, a Röszke-Horgos autópálya és közúti, valamint a Kelebia-Tompa átlépőkön alakult ki több órás veszteglés. Röszkénél a buszoknak akár 10 órát is várakozniuk kellett Magyarország és Szerbia felé egyaránt.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Egy Hollandiából Törökországba nyaralni, illetve évi szabadságra hazatérő vendégmunkás család elmondása szerint legalább öt órát várakoztak arra a Röszke-Horgos közúti határátkelőhelyen, hogy Magyarországról átjussanak Szerbia területére. Elmondásuk szerint több kilométer hosszan torlódtak fel Magyarországon Szerbia felé a járművek. A család félreállt, hogy megpihenjen, hatalmas volt a hőség a határátkelőhelyen. Stábunknak a család legifjabb tagja, Berat nyilatkozott. „Ez nagyon rossz. Nagy a forróság, meleg van. Elfogyott a vizünk. A várakozó autósok dudálnak.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Magyarország irányába a horgosi közúti átkelőn valamivel kevesebb, nagyjából másfél órás volt a várakozás vasárnap a déli órákban. A szegedi Dobó Barna és családja montenegrói nyaralásból tért vissza. „Egy parkolóban megálltunk az autópályán, ott néztük meg interneten, hol mennyi a várakozási idő, és ide, erre a röszkei kettes határra egy órát mondtak.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Jelentősen mérséklődött a torlódás a Horgos-Röszke autópálya határátkelőhely Szerbiából kilépő oldalán, a szombaton tapasztalt 10-12 órás várakozás helyett, nagyjából négy óra alatt át lehetett jutni Magyarországra. A Magyarország felől érkező utasok azonban hat órás várakozásról számoltak be, Szerbia felé.

A horgosi határrendőrség illetékeseinek vasárnap déli összesítése alapján 12 óra leforgása alatt csak a Horgos-Röszke autópálya határátkelőhelyen 32 ezer utas haladt át, mintegy tízezer járművel, és száz autóbusszal.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Vasárnap kora délután Szerbia felé a buszok torlódtak fel, a magyar oldalon öt órát, a két határ közt még nagyjából ugyanennyit vártak a víz és élelem nélkül maradt utasok - panaszolta a most Párizsban élő, leskovaci Katarina Filipović. „A magyar határon voltunk reggel 5-kor, itt pedig 10 óra óta várunk. És ez már elviselhetetlen.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Az illetékesek becslése szerint a következő hétvégén hasonló csúcsforgalomra kell számítani a szerb-magyar határszakaszon, mindkét irányban, azt követően a korábbi évek tapasztalatai alapján jóval kevesebben utaznak majd Szerbia felé, annál nagyobb lehet viszont a torlódás Magyarország irányába, egészen szeptember közepéig.

torlódás
határ
Horgos

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.