Ugrás a tartalomra

Ítéletidő tombol Magyarországon

2022.06.09
15:47
2022.06.09
15:53
Forrás
MTI, hvg.hu
A Katasztrófavédelem másodfokú, narancssárga riasztást adott ki felhőszakadások veszélye miatt.

Pécset kora délután érte el a vihar. Főként pincékbe, garázsokba befolyt víz eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét. Az egyik udvarban homokzsákokat is be kellett vetni, de egy épület alagsorából is nagy mennyiségű vizet szivattyúztak ki. Pécs belvárosának csatornarendszere is megadta magát a hatalmas esőnek.

Pest megyében főként Szigetszentmiklóson, Halásztelken és Érden, csaknem húsz esetben, szintén elsősorban ingatanokba befolyt víz és kidőlt fák miatt riasztották a tűzoltókat.

zápor
zivatar
ítéletidő
Budapest
Magyarország

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.