Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Vörös Gábor

Javában zajlik a BorTér 2019 Szegeden

2019-09-20
08:19
2019-09-20
08:42
Forrás
Pannon RTV
Több tucat pincészet képviselteti magát a BorTér 2019 Őszi Bormustrán Szegeden a Dóm téren kialakított rendezvényterületen. Helyszíni tudósítások a Pannon Presszóban az FM 91.5-ön!

A tradícionális magyar szőlőborok mellett egyre több standnál kaphatók különféle gyümölcsökből készült borkülönlegességek, párlatok. Természetesen azokra is gondoltak, akik autót vezetnek, illetve kisgyermekkel érkeznének a helyszínre: számukra több termelő is musttal, illetve mustfröccsel kedveskedik.

A fesztivál különlegessége, hogy idén teljesen mellőzték az egyszer használatos műanyag poharakat és a nedűket csak a helyszínen megvásárolható üvegpoharakba mérik, amelyek távozáskor visszaválthatók. A szervezők ezzel is a környezettudatosságra kívánják felhívni a figyelmet.

A BorTéren egészen vasárnapig az italok mellett ételkülönlegességek, kézműves portékák és koncertek sokasága várja az érdeklődőket. Néhány borásszal pedig tudósítónk beszélgetett a helyszínen, amelyet a Pannon Presszóban hallhatnak az FM 91.5-ön!

Szeged
bortér
bormustra
fesztiválozó
szőlőbor
pohár

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.