Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Vörös Gábor

Javában zajlik a BorTér 2019 Szegeden

2019.09.20
08:19
2019.09.20
08:42
Forrás
Pannon RTV
Több tucat pincészet képviselteti magát a BorTér 2019 Őszi Bormustrán Szegeden a Dóm téren kialakított rendezvényterületen. Helyszíni tudósítások a Pannon Presszóban az FM 91.5-ön!
Pannon RTV/Vörös Gábor

A tradícionális magyar szőlőborok mellett egyre több standnál kaphatók különféle gyümölcsökből készült borkülönlegességek, párlatok. Természetesen azokra is gondoltak, akik autót vezetnek, illetve kisgyermekkel érkeznének a helyszínre: számukra több termelő is musttal, illetve mustfröccsel kedveskedik.

Pannon RTV/Vörös Gábor

A fesztivál különlegessége, hogy idén teljesen mellőzték az egyszer használatos műanyag poharakat és a nedűket csak a helyszínen megvásárolható üvegpoharakba mérik, amelyek távozáskor visszaválthatók. A szervezők ezzel is a környezettudatosságra kívánják felhívni a figyelmet.

Pannon RTV/Vörös Gábor

A BorTéren egészen vasárnapig az italok mellett ételkülönlegességek, kézműves portékák és koncertek sokasága várja az érdeklődőket. Néhány borásszal pedig tudósítónk beszélgetett a helyszínen, amelyet a Pannon Presszóban hallhatnak az FM 91.5-ön!

Szeged
bortér
bormustra
fesztiválozó
szőlőbor
pohár

Most

08:39, Frissítve: 08:44

Ma még napos, holnap esős

Borongós és napos időszakok válthatják egymást térségünkben ma. Csak délután alakulhat ki gyenge eső helyenként.
07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.
21:55, Frissítve: 07:55

Incidens Koszovó északi részén

Tüntetés és lövöldözés volt Koszovó északi részén. Ma reggel pedig egy kézigránátot hatástalanítottak az illetékesek a választási bizottság irodájában, Észak-Mitrovicában. Sérültekről nincs hír.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.