Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Vörös Gábor

Javában zajlik a BorTér 2019 Szegeden

2019.09.20
08:19
2019.09.20
08:42
Forrás
Pannon RTV
Több tucat pincészet képviselteti magát a BorTér 2019 Őszi Bormustrán Szegeden a Dóm téren kialakított rendezvényterületen. Helyszíni tudósítások a Pannon Presszóban az FM 91.5-ön!
Pannon RTV/Vörös Gábor

A tradícionális magyar szőlőborok mellett egyre több standnál kaphatók különféle gyümölcsökből készült borkülönlegességek, párlatok. Természetesen azokra is gondoltak, akik autót vezetnek, illetve kisgyermekkel érkeznének a helyszínre: számukra több termelő is musttal, illetve mustfröccsel kedveskedik.

Pannon RTV/Vörös Gábor

A fesztivál különlegessége, hogy idén teljesen mellőzték az egyszer használatos műanyag poharakat és a nedűket csak a helyszínen megvásárolható üvegpoharakba mérik, amelyek távozáskor visszaválthatók. A szervezők ezzel is a környezettudatosságra kívánják felhívni a figyelmet.

Pannon RTV/Vörös Gábor

A BorTéren egészen vasárnapig az italok mellett ételkülönlegességek, kézműves portékák és koncertek sokasága várja az érdeklődőket. Néhány borásszal pedig tudósítónk beszélgetett a helyszínen, amelyet a Pannon Presszóban hallhatnak az FM 91.5-ön!

Szeged
bortér
bormustra
fesztiválozó
szőlőbor
pohár

Most

15:20, Frissítve: 15:32

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.