Ugrás a tartalomra
TANJUG/MUP RS/bs

Jó az együttműködés a szerbiai és a magyarországi rendőrök között

2021.01.21
08:31
Forrás
Közlemény
A szerb belügyminiszter Magyarország belgrádi nagykövetével egyeztetett Belgrádban.

Jó az együttműködés a szerbiai és a magyarországi rendőrség között, ami a szervezett bűnözést, mindenek előtt a migráció elleni küzdelmet és az emberkereskedelmet illeti - közölte Aleksandar Vulin. A szerb belügyminiszter Pintér Attilával, Magyarország belgrádi nagykövetével egyeztetett a szerb fővárosban.

Vulin rámutatott a magyar Belügyminisztérium segítségének jelentőségére, amit az Európai Unió migrációs válságkezelési projektjén belül nyújt a szerbiai rendőrségnek, az észak-macedón határra való rendőrségi kontingensek küldésén keresztül.

TANJUG/MUP RS/bs

Pintér Attila a szerbiai rendőrség munkáját dicsérte az illegális határátlépés megakadályozása terén. A nagykövet hangsúlyozta, a jó rendőri együttműködés a két ország kormánya közötti jó kapcsolatok tükröződése, ami az elmúlt évek során tovább erősödött.

Magyarország Szerbia egyik legjelentősebb stratégiai partnere a régióban - mondta Aleksandar Vulin.

Magyarország
Szerbia
együttműködés
rendőrség
migráció
Pintér Attila
Aleksandar Vulin

Most

16:27, Frissítve: 18:07

Ünnepelnek a tordaiak

A falu újratelepítésének a 245. évfordulója jegyében - de a járványhelyzet miatt, a megszokottnál szerényebben – ünnepelik Tordán a templombúcsút és a falunapot. A tavalyihoz képest idén már több vendég érkezett a hétvégén a bánáti faluba.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.