Ugrás a tartalomra
Pixabay/congerdesign

Jócskán visszaesett a frissítők iránti kereslet Magyarországon

2020.11.19
09:01
2020.11.19
09:11
Forrás
MTI
Tovább csökkent az ásványvíz-, a gyümölcslé- és az üdítőital-forgalom Magyarországon. Csaknem 7 százalékkal esett vissza az italok eladott mennyisége az első kilenc hónapban a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség közölte, az első negyedéves forgalom viszont 2019 ugyanazon időszakához viszonyítva csaknem 10 százalékkal nőtt. A koronavírus márciusi megjelenését követően azonban a második negyedévben drasztikusan visszaesett az ágazat értékesítése a kereskedelmi egységekben, illetve lényegében lenullázódott a vendéglátóiparban. Átalakult az értékesítés szerkezete is, a kisebb kiszerelések forgalma jelentősen lecsökkent, a nagyobb, gazdaságosabb kiszerelések iránti kereslet pedig emelkedett. A szövetség a jelenlegi bizonytalan járványügyi helyzet miatt továbbra is úgy látja, hogy az ágazat a legoptimistább üzleti forgatókönyv esetén is visszaeséssel számolhat. 

ásványvíz
gyümölcslé
üdítőital
visszaesett
forgalom
csökken
értékesítés

Most

18:51, Frissítve: 21:56

Az angolok nyerték a D-csoport rangadóját

Az angol válogatott Raheem Sterling góljával 1-0-ra legyőzte a horvát együttest a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának első fordulójában, a londoni Wembley Stadionban.

Népszerű

Az Interpol körözte, Szabadkán tartóztatták le

Egy Interpol által körözött személyt tartóztatott le, és vett őrizetbe a szabadkai rendőrség. Az 1985-ös születésű magyar állampolgárságú P. K.-t egy másik személy házában találtak meg a városban.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.