Ugrás a tartalomra
pixabay/geralt

Jöhet a szabadtéri újévvárás, kitavaszodik szilveszterre

2021.12.26
13:01
2021.12.26
15:48
Forrás
Pannon RTV
Kora tavaszias időjárásra számíthatunk szilveszterkor. Az év utolsó napján a hőmérséklet közel lesz a rekordokhoz, kellemes napsütéses idő várható. Mindez a szabadtéri újévvárás mellett szól, de addig jégpáncélon csúszunk.

Szilveszterig változékony időjárásra kell készülnünk. A hét elején télies időre számíthatunk térségünkben. Ismét ónos eső nehezítheti majd a közlekedést hétfőn. Jeges esőre, ónos esőre figyelmeztetnek a meteorológusok. A lehulló eső jégpáncélt képez az utakon, ezért nagy a csúszásveszély. A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet értesítésében az áll, az ónos eső leginkább Bácska és Bánát térségét érinti, itt a legveszélyesebb a közlekedés nem csak az autósoknak, a gyalogosoknak is. A jéggé fagyott eső ma, valamint holnap reggel és délelőtt nehezíti meg az életünket. A hőmérséklet az éjszakai órákban -1,-2 fokra hűlhet le. Havazás nem valószínű, kedd délutántól pedig megszűnik a csapadék.

Kovács Géza, klímakutató, Szabadka: „A folytatás már jóval kedvezőbb lesz, tehát a következő napokban picit stabilizálódik és enyhül is az idő. Kedden már akár öt fok is lehet, a sok éves átlagnál picivel melegebb lesz. Utána viszont egy gyenge hidegfront érkezik, de ez most nem fog lehűlést hozni, hanem picit még tovább melegíti a hőmérsékletet, ekkor várható futó zápor. Csütörtökön még egy mediterrán ciklon jön, de ez viszont egyértelműen jóval enyhébb légtömegeket szállít felénk. A hőmérséklet csütörtöktől 8-10 fokot is hozhat.”

Az év végére szó szerint tavasziasra fordul az időjárás, jelentős felmelegedés, 13-14 fokos hőmérséklet várható. A csapadékmentes, enyhe idő jó hír azok számára, akik a szabad ég alatt szeretnék köszönteni 2022-t.

A hosszú távú előrejelzés egyértelműen arra utal, hogy nem fogunk fázni 2022 első néhány napjában. Ha hihetünk a meteorológusoknak, akkor elsején, másodikán és harmadikán is 10 fok felett alakulnak majd a maximumok vidékünkön.

időjárás
tavaszias
újév
szilveszter
Kovács Géza
klímakutató

Most

07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.
21:55, Frissítve: 07:55

Incidens Koszovó északi részén

Tüntetés és lövöldözés volt Koszovó északi részén. Ma reggel pedig egy kézigránátot hatástalanítottak az illetékesek a választási bizottság irodájában, Észak-Mitrovicában. Sérültekről nincs hír.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.