Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lavro Ferenc

Jól teljesítettek a vajdasági versenyzők a Nemzeti Vágtán

2019-10-20
13:32
2019-10-20
20:01
Forrás
Pannon RTV
Temerin lovasa hatalmas csatában, magabiztosan nyerte meg a középfutamot. Davidovity Deján, Szerbia képviselője pedig a Nemzetközi Vágta döntőjébe jutott be.

Hatalmasat lovagolt minden vajdasági versenyző idén a Nemzeti Vágtán Budapesten, a Hősök terén. Összesen öten jutottak be a középdöntőkbe, egyik közülük a magyarországi Gyömrőt képviselő versenyző. Topolya lovasa, Cékus Árpád a középfutamban negyedik lett: „Nagyon büszke vagyok rá, mert egy párszor már lovagoltam a Hősök terén, ez volt a harmadik lovaglásom, most voltam a legeredményesebb. Az előfutam az nagyon jól sikerült, a középdöntőben pedig ez a negyedik hely, méltó a lovamhoz.”

Szabadka és Oromhegyes lovasa egy előfutamba került. Azonban ez sem okozott problémát a vajdasági lovasoknak. Mindketten bejutottak a középdöntőbe.

Ördög Alen, Oromhegyes lovasa: „Ez is volt a legrosszabb, hogy tényleg egymás ellen kellett versenyeznünk, holott azt szeretnénk, hogy mindannyian bent legyünk a döntőben, de hát nem tudjuk elkerülni egymást. Én itt a középdöntőben szerszámbalesetet szenvedtem, így aztán egy hajszálon múlt, hogy nem jutottunk be, de lehet, hogy épp ez kellett volna hozzá. Ha ez nem történik meg, lehet, hogy nyertem volna, és én is bent lettem volna a döntőben.”

Gulyás Szabolcsnak, Szabadka lovasának az idei Vajdasági Vágta győztesének a középdöntőben nem kedvezett a szerencse. Itt Nagy Arnolddal került egy futamba, végül negyedikként ért célba: „A lovam már nagyon ideges volt, az első startpróbánk nem is sikerült, visszafordítottak bennünket, és utána a lovam még jobban ideges volt, már én is, nagy volt a feszültség, meg minden, ezért kicsit ott maradtunk a startnál, a felvezetőm nem engedte el időben a lovamat, megkéstem egy kicsit a starttal, és sajnos csak negyedikek tudtunk lenni, de én elégedett vagyok.”

Kocsitoló verseny

Nagy Arnold óriási csatában, ám magabiztosan jutott be a Nemzeti Vágta döntőjébe. A címvédésre készülő vajdasági lovas nem terhelte túl Fantázia nevű lovát.

A Nemzetközi Vágta előfutamában pedig Davidovity Deján ismét remekül szerepelt. Sikerült bejutnia a döntőbe: „Szerintem az idén nagyon erős a mezőny. Több profi lovas van, jó zsokék vannak. Meg a lovak is idén egyformák. Nincs nagyon kiemelkedő ló, mind ugyanolyan képességű. Itt a lovas ügyessége fog dönteni.”

A többezres szurkoló tömeg mellett az Andrássy úton is sok az érdeklődő. Mint minden évben idén is ételekkel, italokkal, kirakodóvásárral és az induló települések és országok kínálatával várnak mindenkit. A Vajdasági Vágtának és Szerbiának idén is van egy közös standja. Sokan konkrét helyek iránt érdeklődnek.

A vajdasági lovasoknak és lovaknak köszönhetően a stand népszerűsége is megnőtt. A lovassport pedig a Nemzeti Vágtának köszönhetően Vajdaságban és az egész Kárpát-medencében is egyre népszerűbb. Ezt bizonyítja az is, hogy a lovasok szerint évről-évre erősebb a mezőny a Hősök terén.

Csetény lovasa, Vörös Tamara és lova, Nárcisz nyerte a Kishuszár Vágtát ma Budapesten. Második helyen az orosházi Mórocz Mercédesz Morcos nevű lovával ért célba, a harmadik helyezett pedig az Újkígyóst képviselő Makoviczki Martin lett Fánival.

Nemzeti Vágta
lovas

Most

20:17, Frissítve: 20:27

6:1-re nyert a topolyai TSC

A Szerbiai Szuperliga 27. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén 6:1-re nyert a topolyai TSC a Javor ellen.
17:51

Szlovéniában nincs járvány

Szlovéniában harmadik napja nem regisztráltak új koronavírus-fertőzöttet, és ötödik napja senki sem hunyt el a Covid-19 betegség következtében.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.