Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lavro Ferenc

Jól teljesítettek a vajdasági versenyzők a Nemzeti Vágtán

2019.10.20
13:32
2019.10.20
20:01
Forrás
Pannon RTV
Temerin lovasa hatalmas csatában, magabiztosan nyerte meg a középfutamot. Davidovity Deján, Szerbia képviselője pedig a Nemzetközi Vágta döntőjébe jutott be.

Hatalmasat lovagolt minden vajdasági versenyző idén a Nemzeti Vágtán Budapesten, a Hősök terén. Összesen öten jutottak be a középdöntőkbe, egyik közülük a magyarországi Gyömrőt képviselő versenyző. Topolya lovasa, Cékus Árpád a középfutamban negyedik lett: „Nagyon büszke vagyok rá, mert egy párszor már lovagoltam a Hősök terén, ez volt a harmadik lovaglásom, most voltam a legeredményesebb. Az előfutam az nagyon jól sikerült, a középdöntőben pedig ez a negyedik hely, méltó a lovamhoz.”

Pannon RTV/Lavro Ferenc

Szabadka és Oromhegyes lovasa egy előfutamba került. Azonban ez sem okozott problémát a vajdasági lovasoknak. Mindketten bejutottak a középdöntőbe.

Ördög Alen, Oromhegyes lovasa: „Ez is volt a legrosszabb, hogy tényleg egymás ellen kellett versenyeznünk, holott azt szeretnénk, hogy mindannyian bent legyünk a döntőben, de hát nem tudjuk elkerülni egymást. Én itt a középdöntőben szerszámbalesetet szenvedtem, így aztán egy hajszálon múlt, hogy nem jutottunk be, de lehet, hogy épp ez kellett volna hozzá. Ha ez nem történik meg, lehet, hogy nyertem volna, és én is bent lettem volna a döntőben.”

Pannon RTV/Lavro Ferenc

Gulyás Szabolcsnak, Szabadka lovasának az idei Vajdasági Vágta győztesének a középdöntőben nem kedvezett a szerencse. Itt Nagy Arnolddal került egy futamba, végül negyedikként ért célba: „A lovam már nagyon ideges volt, az első startpróbánk nem is sikerült, visszafordítottak bennünket, és utána a lovam még jobban ideges volt, már én is, nagy volt a feszültség, meg minden, ezért kicsit ott maradtunk a startnál, a felvezetőm nem engedte el időben a lovamat, megkéstem egy kicsit a starttal, és sajnos csak negyedikek tudtunk lenni, de én elégedett vagyok.”

www.nemzetivagta.hu

Nagy Arnold óriási csatában, ám magabiztosan jutott be a Nemzeti Vágta döntőjébe. A címvédésre készülő vajdasági lovas nem terhelte túl Fantázia nevű lovát.

A Nemzetközi Vágta előfutamában pedig Davidovity Deján ismét remekül szerepelt. Sikerült bejutnia a döntőbe: „Szerintem az idén nagyon erős a mezőny. Több profi lovas van, jó zsokék vannak. Meg a lovak is idén egyformák. Nincs nagyon kiemelkedő ló, mind ugyanolyan képességű. Itt a lovas ügyessége fog dönteni.”

Pannon RTV/Lavro Ferenc

A többezres szurkoló tömeg mellett az Andrássy úton is sok az érdeklődő. Mint minden évben idén is ételekkel, italokkal, kirakodóvásárral és az induló települések és országok kínálatával várnak mindenkit. A Vajdasági Vágtának és Szerbiának idén is van egy közös standja. Sokan konkrét helyek iránt érdeklődnek.

Pannon RTV/Lavro Ferenc

A vajdasági lovasoknak és lovaknak köszönhetően a stand népszerűsége is megnőtt. A lovassport pedig a Nemzeti Vágtának köszönhetően Vajdaságban és az egész Kárpát-medencében is egyre népszerűbb. Ezt bizonyítja az is, hogy a lovasok szerint évről-évre erősebb a mezőny a Hősök terén.

Csetény lovasa, Vörös Tamara és lova, Nárcisz nyerte a Kishuszár Vágtát ma Budapesten. Második helyen az orosházi Mórocz Mercédesz Morcos nevű lovával ért célba, a harmadik helyezett pedig az Újkígyóst képviselő Makoviczki Martin lett Fánival.

Nemzeti Vágta
lovas

Most

20:02

Vučić: Ukrajna a fő téma Davosban

Ukrajna kérdése játszik központi szerepet a Davosi Világgazdasági Fórumon, erről beszélt a szerb köztársasági elnök a szerb közmédiának, aki maga is részt vesz a rendezvényen.
19:33

Korszerű gépek és újítások kellenek

Sokan szeretnének korszerű gépeket vásárolni az Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron. A beruházás azonban sokba kerül - mondják a termelők. Aki teheti, pályázati lehetőségeken keresztül próbál fejleszteni.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.