Ugrás a tartalomra
Kanyaró kiütések a testen
rtv.rs

Kanyarójárványtól tartanak Horvátországban

2019-09-19
18:58
Forrás
MTI, Szerbiai RTV
Két hét alatt összesen hét megbetegedést jegyeztek fel Zágrábban.

A betegek a horvát főváros különböző részein laknak, semmilyen kapcsolatban nem álltak egymással. A horvát közegészségügyi hivatal járványveszélytől tart. Eddig csak az egyik betegnél bizonyosodott be, hogy nem volt beoltva. Az Egészségügyi Világszervezet májusban adott ki figyelmeztetést a kanyaró miatt, ugyanis 2019 első két hónapjában Európa-szerte több mint 34 ezren fertőződtek meg. Szerbiában nincs járványhelyzet, mivel elmúlt időszak intenzív kampányának köszönhetően a korábbi 80 százalékról 93,5 százalékra nőtt a beoltottak aránya.

Horvátország
kanyaró
kanyarójárvány

Most

07:10, Frissítve: 09:35

A héten marad a változékony időjárás

Csapadékos, változékony hetünk lesz. Nem kizárt a mennydörgéssel kísért zivatar sem, amelyet jégeső kísérhet. A június hozhat változást, napsütést, szárazabb időt.
06:55

Tíznapos nemzeti gyász Spanyolországban

Ma tíznapos nemzeti gyász kezdődik Spanyolországban a koronavírus-járvány áldozatainak emlékére. A gyász idejére félárbócra engedik a közintézményekre kihelyezett zászlókat.
22:35

A VIVE 25 éve

Nagy várakozás előzi meg a VIVE magyarnóták és csárdások fesztiváljának szeptember 26-ra és 27-re tervezett 25 éves jubileumi ünnepségét.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.