Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kelemen Hunort indítja az RMDSZ a romániai államfőválasztáson

2019.08.31
18:46
Forrás
MTI
November 10-én rendezik Romániában az elnökválasztást.

Kelemen Hunor pártelnököt indítja a Romániai Magyar Demokrata Szövetség a romániai államfőválasztáson. Kelemen Hunor elmondta: az erdélyi magyaroknak egyrészt becsületbeli ügyük, hogy saját jelöltet állítsanak az elnökválasztáson, jelezve, hogy egyenrangú polgárai Romániának, másrészt azt tapasztalták, hogy az elnökválasztási kampány kiváló esély arra, hogy a közösség céljait, elvárásait az ország közvéleménye elé tárják. Az RMDSZ jelöltjének választási szlogenje a tisztelet lesz. A szlogen egyebek mellett egymás értékeinek tiszteletére és elfogadására, a közösségek közti bizalom megerősítésére is utal. Romániában november 10-én rendezik az elnökválasztást. Amennyiben az első fordulóban egyetlen jelölt sem szerzi meg a névjegyzékben szereplő választók több mint felének támogatását, november 24-én második fordulót tartanak a két legjobb eredményt elért elnökjelölt részvételével.

Kelemen Hunor
RMDSZ
Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Románia
elnökválasztás
jelölt

Most

16:10, Frissítve: 19:11

Átadták a Szent Száva-díjakat

Ezzel az elismeréssel Szent Száva napja alkalmából jutalmazzák meg azokat az egyéneket és szervezeteket, akik kiemelkedő eredményeket értek el többek között az oktatás és nevelés terén.

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.