Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kelemen Hunort indítja az RMDSZ a romániai államfőválasztáson

2019.08.31
18:46
Forrás
MTI
November 10-én rendezik Romániában az elnökválasztást.

Kelemen Hunor pártelnököt indítja a Romániai Magyar Demokrata Szövetség a romániai államfőválasztáson. Kelemen Hunor elmondta: az erdélyi magyaroknak egyrészt becsületbeli ügyük, hogy saját jelöltet állítsanak az elnökválasztáson, jelezve, hogy egyenrangú polgárai Romániának, másrészt azt tapasztalták, hogy az elnökválasztási kampány kiváló esély arra, hogy a közösség céljait, elvárásait az ország közvéleménye elé tárják. Az RMDSZ jelöltjének választási szlogenje a tisztelet lesz. A szlogen egyebek mellett egymás értékeinek tiszteletére és elfogadására, a közösségek közti bizalom megerősítésére is utal. Romániában november 10-én rendezik az elnökválasztást. Amennyiben az első fordulóban egyetlen jelölt sem szerzi meg a névjegyzékben szereplő választók több mint felének támogatását, november 24-én második fordulót tartanak a két legjobb eredményt elért elnökjelölt részvételével.

Kelemen Hunor
RMDSZ
Romániai Magyar Demokrata Szövetség
Románia
elnökválasztás
jelölt

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:40, Frissítve: 10:45

Már Angliában is védettek a hódok

Október elseje óta védett állatnak számítanak a hódok Angliában. Mindez négyszáz évvel azután történik, hogy szinte a teljes populációt levadászták.
10:31

Továbbra sincs pellet a szerbiai lerakatokban

Az áruhiány még júniusban jelentkezett, akkor az állam megpróbálta oly módon rendezni a piacot, hogy a pellet tonnánkénti árát 38 ezer dinárra korlátozta, és betiltotta a kivitelét. Ezek az intézkedések azonban nem stabilizálták a piacot.
08:55

Folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei

A BL keddi játéknapján 8 mérkőzést játszanak. Az est két igazi rangadót tartogat a fociszurkolók számára: az Inter Milan a Barcelona csapatát látja vendégül, míg a csoportjában eddig hibátlanul teljesítő Napoli az Ajax otthonába látogat.
07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.