Ugrás a tartalomra
pixabay/geralt

Két Emmy-díjra is esélyesek a magyarok

2019-09-28
10:45
2019-09-28
10:55
Forrás
MTI
Nemzetközi Emmy-díjra jelölték Gera Marina színésznőt az Örök tél című film főszerepéért, Bergendy Péter Trezor című filmje pedig a legjobb tévéfilm/minisorozat kategóriájában kapott jelölést.

Idén 11 kategóriában 21 országból 44 jelölt versenyez a rangos elismerésekért, minden kategóriában négy versenyzőt jelöltek. A Nemzetközi Emmy-díjjal az Egyesült Államok területén kívül vetített legjobb televíziós produkciókat ismerik el. Az idei díjakat nagyszabású gála keretében november 25-én adják át New Yorkban. A két nevezett az Örök tél és a Trezor forgatókönyvírója Köbli Norbert, mindkét filmet a Szupermodern Filmstúdió gyártotta, a producere Lajos Tamás volt. Az Örök tél elkészülését a Gulág Emlékbizottság, a Trezorét a Magyar Média Mecenatúra Program támogatta.

emmy-díj
magyar film
Gera Marina
színésznő
Örök tél
Bergendy Péter
rendező
Trezor

Most

07:25, Frissítve: 07:43

Thiem legyőzte Đokovićot

Novak Đoković kikapott az osztrák Dominic Thiemtől Londonban. A férfi tenisz ATP-világbajnokság keddi játéknapján, a második csoportkörben tegnap este csapott össze a két teniszező.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.