Ugrás a tartalomra
pixabay/geralt

Két Emmy-díjra is esélyesek a magyarok

2019-09-28
10:45
2019-09-28
10:55
Forrás
MTI
Nemzetközi Emmy-díjra jelölték Gera Marina színésznőt az Örök tél című film főszerepéért, Bergendy Péter Trezor című filmje pedig a legjobb tévéfilm/minisorozat kategóriájában kapott jelölést.

Idén 11 kategóriában 21 országból 44 jelölt versenyez a rangos elismerésekért, minden kategóriában négy versenyzőt jelöltek. A Nemzetközi Emmy-díjjal az Egyesült Államok területén kívül vetített legjobb televíziós produkciókat ismerik el. Az idei díjakat nagyszabású gála keretében november 25-én adják át New Yorkban. A két nevezett az Örök tél és a Trezor forgatókönyvírója Köbli Norbert, mindkét filmet a Szupermodern Filmstúdió gyártotta, a producere Lajos Tamás volt. Az Örök tél elkészülését a Gulág Emlékbizottság, a Trezorét a Magyar Média Mecenatúra Program támogatta.

emmy-díj
magyar film
Gera Marina
színésznő
Örök tél
Bergendy Péter
rendező
Trezor

Most

21:47, Frissítve: 22:05

Előttünk a jégvédelmi szezon

A Közügyekben Bognár Pásztor Hajnalka, a Városi Tanács mezőgazdasági ügyekkel megbízott tanácsosa elmondta, Szabadkán a tavalyról megmaradt jégvédelmi rakéták mellé idén újabb ötvenet vásároltak.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.