Ugrás a tartalomra
MTI/Illyés Tibor

Kiemelt helyen volt a törökországi földrengés a magyar kormányülésen

2023.02.09
12:44
2023.02.09
16:05
Forrás
MTI
A soproni háromnapos kormányülés után Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter beszámolt arról, hogy a kormányülésen megtárgyalták a tragikus törökországi földrengést.

A tragikus törökországi földrengéssel foglalkoztak elsőként a soproni háromnapos kormányülésen – számolt be Gulyás Gergely magyar miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. A magyarországi mentőcsapatok eddig összesen 27 túlélőt mentettek ki, és több tíz holttestet találtak a törökországi Hatay tartomány különböző pontjain. Magyar áldozata nincs a földrengésnek, a térségben tartózkodó 16 állampolgárral felvették a kapcsolatot, mindannyian jól vannak. A kormányülésen foglalkoztak az energiastratégiával, az éppen zajló uniós csúccsal, és a gazdasági helyzettel is.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, Magyarország: „A legfontosabb emellett, hogy tartani tudjuk a gazdasági növekedést, lehetőleg az uniós átlagot meghaladó gazdasági növekedést. A 2022-es évben a már említett körülmények közepette is 4,7 százalékkal növekedett a magyar gazdaság. Ezzel tudtuk megteremteni a reálbér-emelkedés feltételeit, és az idei év legfontosabb feladata, hogy az inflációt leszorítsuk, a munkahelyeket megvédjük, és ne engedjük recesszióba süllyedni a gazdaságot. A kormány és az elemző intézetek többsége is egyetért abban, hogy ez reális célkitűzés. Tehát a recesszió elkerülhető, sőt egyre többen támasztják alá a kormánynak azt az előrejelzését, hogy nem kincstári optimizmus a másfél százalékos gazdasági növekedés.”

Gulyás Gergely
magyar kormány

Most

16:27, Frissítve: 16:57

Új kutat fúrnak Csantavéren

A régiek már elavultak, ezért december óta egy újat fúrnak, amely beüzemeltetése a nyár végén esedékes. A helyieknek egyébként szerencséjük van, mert a település talajában jó minőségű vízre lehet bukkanni, amely nem tartalmaz arzént.
15:02, Frissítve: 16:24

Emberek a kulisszák mögött

Renata Rudićtyal, a szabadkai Szabadegyetem oktatási programszervezőjével beszélgetett a Kortárs Galéria munkatársa, az emberek a kulisszák mögött című beszélgetős esten.
14:52, Frissítve: 16:25

Orvoshiánnyal küzd Magyarkanizsa község

Egyebek mellett erről is szó esett a Községi Képviselő-testület mai ülésén. Elfogadtak továbbá egy rendeletjavaslatot, amely az Európai Charta esélyegyenlőségi akciótervének helyi szintű megvalósítását irányozza elő.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.