Ugrás a tartalomra
pixabay/bru-no

Kifogásolható gyakorlatok a vírusellenes termékek árusításánál

2020-03-30
21:18
2020-03-30
21:30
Forrás
MTI
A magyaroszági Gazdasági Versenyhivatal kifogásolható gyakorlatokat talált a vírusellenes termékek internetes árusításánál.

A GVH március 19-20-i vizsgálatában megállapította például, hogy több webáruház "vírusölő", "vírusellenes", "járványok idején javasolt","tüdőgyulladás ellen hatékony" és "egészségügyi dolgozók részére készült" jelzővel illette termékeit. A hivatal szerint valószínűsíthető, hogy ezek az állítások nincsenek megfelelő kutatásokkal alátámasztva. Egyes weboldalaknál azt tapasztalták, hogy azok orvosnak látszó személyeket jelenítettek meg, akik ugyanakkor nem valósak vagy nem rendelkeznek orvosi diplomával. Az is probléma volt, hogy több esetben nem tüntették fel a termékek gyártóit, forgalmazóit, és azok felkutatása sem vezetett eredményre.

A GVH azt kérte az online értékesítőktől, hogy kerüljék ezeket a kifogásolható gyakorlatokat, valamint felhívta a cégek figyelmét, hogy a jelenlegi helyzetben a vírusellenes termékeknél és szolgáltatásoknál fokozott elvárás a fogyasztók tisztességes tájékoztatása.

koronavírus
GVH
termék
internet
webáruház

Most

Népszerű