Ugrás a tartalomra
Pixabay/Alexandra_Koch

Kijárási tilalmat vezetnek be Koszovóban

2022.01.22
11:50
2022.01.22
11:57
Forrás
MTI
Remélik, hogy lassul a vírus terjedése, illetve megelőzhető a kórházak túlzsúfoltsága is.

Ismét kijárási tilalmat vezetnek be Koszovóban a koronavírus-járvány megfékezése érdekében - közölte Faik Hoti, az egészségügyi minisztérium szóvivője. Elmondta, 22 óra és másnap reggel 5 óra között Koszovó egész területén tilos lesz az utcára lépni, a vendéglátóhelyek pedig 21 óráig tarthatnak nyitva. A szóvivő tájékoztatása szerint az intézkedéstől azt várják, hogy a koronavírus omikron variánsának terjedése lelassul, és megelőzhető lesz a kórházak túlzsúfoltsága.

Mindezek mellett a Koszovóba beutazóknak vagy három oltásról szóló igazolással, vagy két oltással és negatív PCR-teszttel kell rendelkezniük. A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Koszovóban több mint 175 ezerre emelkedett.

Koszovó
koronavírus
járvány
kijárási tilalom

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.