Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kilométeres sorok Horgosnál

2021.08.14
09:19
2021.08.14
13:19
Forrás
MTI
A szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt ismét torlódás alakult ki a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyeken. A hétvégén 7 és 19 óra között a közúti átkelő csak kilépésre használható.

Az autópályán a személygépkocsival utazóknak mindkét irányban háromórás várakozásra kell számítaniuk - közölte a police.hu. A határátkelő magyarországi belépő oldalán az autóbusszal érkezőknek három-, a kilépő oldalon egyórás a várakozás.

Intenzív a forgalom az augusztus 31-ig 7 és 22 óra között üzemelő ásotthalmi közúti átkelőnél is, ahol mindkét irányban egyórás a várakozás.

A gyorsabb határátlépés érdekében a kisebb átkelők választását javasolja a magyar rendőrség. Szerbia felé igénybe vehető a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő reggel 7-től 19 óráig fogad utasokat.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Romániába tartóknak egy, az onnan érkezőknek kettő órát kell várakozniuk a határátlépésre. A nagylaki közúti átkelőnél a belépő oldalon egyórás a sor.

A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is igénybe vehetik.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a magyar rendőrség határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.
 

határ
határátlépés
határátkelő
Horgos
Röszke
autópálya
közúti

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű