Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Kinyitottak az eddig zárva tartó üzletek Magyarországon

2021.04.07
16:49
2021.04.07
17:37
Forrás
Pannon RTV
Kinyitottak a március 8-a óta zárva tartó üzletek és szolgáltatások Magyarországon. A kijárási tilalom a 20 és reggel 5 óra közötti időszakról 22 és reggel 5 óra közöttire módosult, és az üzletek is a korábbi 19 óra helyett 21.30-ig lehetnek nyitva.

Ez annak köszönhető, hogy Magyarországon elérte a 2,5 milliót azoknak a száma, akik felvették a koronavírus elleni vakcinát. Ugyanakkor a korábban meghozott intézkedések továbbra is érvényben vannak. 

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

A maszk viselése minden közterületen kötelező, a vendéglátóhelyiségek továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak elvitelre, illetve házhozszállításra lehet kérni ételt. 

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

A nagyobb üzletekben meghatározott számú kosarat helyeznek el az ajtó mellett, így tudják a vásárlók számát korlátozni. Kisebb boltoknál erre nincs szükség. 

Pitlik Dániel bolti eladó: „Kicsi a bolt, és így látjuk, hogy mennyien vannak bent, és megkérjük a vásárlókat, hogy ne jöjjenek be, ha többen jönnének.”

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Ebbe a gördeszkás boltba is többen betértek már a nyitás első napján. 

Pitlik Dániel bolti eladó: „Többen voltak, de egyszerre nem volt nagy tömeg, hogy bejöttek volna 9-en, 10-en, úgyhogy nem kellett még szólni senkire.”

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Amellett, hogy újra kinyithattak az üzletek és a szolgáltatások, fontos változás áll be még a kijárási korlátozás kapcsán is. Eddig este 8 és reggel 5 óra között volt kijárási tilalom, ez mától este 10 és reggel 5 óra közötti időszakra módosul. 

Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden jelentette be, hogy az országban elérték a 2,5 millió beoltottat, ezért szerdától kinyithattak az üzletek és újraindulhattak a szolgáltatások. 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök: „A magyar embereket arra kérem, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást. Magyarország lehet, Magyarország lesz az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut vakcina mindenkinek. Nekünk minden élet számít!”

A következő lépés az iskolák és óvodák nyitása lesz. A pedagógusok oltását követően ezek az intézmények a tervek szerint április 19-én indulhatnak újra. 

Magyarország
bolt
üzlet
nyitás
Orbán Viktor

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!