Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Kiosztották a Média a Családért-díjakat Budapesten

2022.01.25
16:43
2022.01.25
19:01
Forrás
Pannon RTV
Azokat a családbarát cikkeket és műsorokat díjazták, amelyek a családról és a családnak szólnak. Az elismeréseket a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházában adták át. Vajdasági újságíró is kapott elismerést.

A Külhoni Közönségdíjat 2021-ben a Magyar Szóban megjelent Folyamatosan frissíteni kell az „adatbázist"! című írásával a vajdasági származású Kállai Göblös Nikoletta nyerte el: „A díj számomra nagyon sokat jelent, igazság szerint egy mérföldkőnek is mondhatjuk az egész munkásságomban. Ezelőtt is nyertem díjakat, de ha azokkal is össze kell hasonlítani, akkor ez eddig a legrangosabb.”

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Az 1 millió forinttal járó, magyarországi Média a Családért-díjat a szakmai zsűri döntése alapján Kácsor Zsolt Irigység című írása kapta, amely a Népszavában jelent meg. A díjat Lévai Anikó, Orbán Viktor magyar miniszterelnök felesége adta át: „Mi, akik most itt vagyunk együtt, hiszünk abban, hogy egy jobb világ legfontosabb alkotóeleme, kicsiny sejtje a család. Itt éljük meg, hogy szeretnek minket, itt érezzük magunkat biztonságban. Itt figyelnek oda ránk. Itt neveljük a gyerekeinket, és ez sokáig természetes volt, zsigeri, belső tudása az emberiségnek.”

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

A szintén 1 millió forinttal járó Külhoni Média a Családért-díjat idén Péter Beáta, a Liget.ro újságírója kapta. Az eseményen Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár a cselekvő együttműködés fontosságát hangsúlyozta. „A cselekvő együttműködés köti össze nemzetünk közösségét, ami a világ minden táján élő magyar család cselekvő együttműködése is egyben: a magyar intézményrendszert megerősítettük, a kisgyermekes családoktól az idősekig mindenkiről gondoskodunk, közösen cselekedtünk a megtartó szülőföldért, amely ma a magyar boldogulás otthona.”

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

A 300 ezer forinttal járó Családbarát Média – Miniszteri Különdíjat pedig Farkas Adrienne, a Kossuth Rádió munkatársa vehette át Zsigó Róbert családokért felelős államtitkártól. „Ez a díj is bizonyítja, hogy érdemes ezt a szép küldetést, szolgálatot mindenkinek a maga helyén elvégeznie. A magyar jövő ugyanis egyenlő a magyar családok jövőjével. És annyira lesz magyar a jövőnk, amennyire elkötelezettek vagyunk a magyar családok jólléte, biztonsága mellett.”

Pannon RTV/Bodzsoni Péter

Elhangzott, hogy a Média a Családért-díjakat a tervek szerint jövőre is kiosztják, a támogatók pedig ismét a Magyar Telekom, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap lesznek.

Média a családért-díj
Budapest
Lévai Anikó
Potápi Árpád János

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.